Bad Times at the El Royale

Bad Times at the El Royale (2018)

All Roads Lead Here

Bij vlagen spannende, half-geslaagde overpeinzing van moraliteit in een vastgeroest misdaadgenre.
play

6,7 details

  • 141 Min
  • Mystery
  • Thriller
  • Misdaad
  • Drama
  • Verenigde Staten
141 Min Verenigde Staten

Het verhaal van Bad Times at the El Royale speelt zich af in de jaren '60 in een vervallen hotel in de buurt van Lake Tahoe in Californië. Het hotel draagt de naam El Royale en wordt bevolkt door een reeks personages met criminele achtergronden en gewelddadige bedoelingen.

Regie
Drew Goddard
Cast
Jeff Bridges, Chris Hemsworth, Cailee Spaeny, Jim O'Heir, Jon Hamm, Sarah Smyth, Nick Offerman, Mark O'Brien, Dakota Johnson, Bethany Brown, Manny Jacinto, Cynthia Erivo, Jonathan Whitesell, Lewis Pullman, Alvina August, Katharine Isabelle, Xavier Dolan-Tadros, Gerry Nairn, Shea Whigham, Charles Halford.
Release
05.10.2018
Release NL
11.10.2018
Release DVD
20.02.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Drew Goddard | Cast: Chris Hemsworth (Billy Lee), Dakota Johnson (Emliy Summerspring), Jon Hamm (Laramie Seymour Sullivan), Jeff Bridges (Father Daniel Flynn), Cynthia Erivo (Darlene Sweet), Cailee Spaeny (Ruth Summerspring), Lewis Pullman (Miles), e.a. | Speelduur: 141 minuten | Jaar: 2018

Met The Cabin in the Woods scoorde Drew Goddard vijf jaar geleden in meerdere opzichten een onverwachtse hit. Enerzijds omdat zijn regiedebuut met een bioscoopfilm een opmerkelijke carrièreswitch was voor de man die jaren daarvoor grotendeels bekend stond als schrijver voor series als Buffy the Vampire Slayer[i], [i]Alias, en Lost. Anderzijds omdat het een aangenaam frisse wind betekende voor een genre dat door velen als volledig doodgebloed geacht werd. Met een ingenieuze nieuwe insteek slaagde Goddard erin de generieke slasher binnenstebuiten te keren en op slimme wijze zijn kritiek op alle bijbehorende clichés mee te geven.

Genoeg voorkennis om te weten dat we van Bad Times at the El Royale, Goddards tweede project als regisseur, geen standaardwerkje hoeven te verwachten. En ja, ook met de spirituele opvolger van The Cabin in the Woods neemt hij opnieuw een gestagneerd genre op de korrel - al is daar dit keer wellicht een wat minder eenduidige term voor te vinden. Bij gebrek aan een betere benaming kunnen we het misschien het beste houden op de "Tarantinesque misdaadthriller". Denk hierbij aan de stortvloed aan kopieën in de late jaren negentig en jaren nul die zijn inspiratie vond in (voornamelijk) Quentin Tarantino's Pulp Fiction, zoals Snatch, Smokin' Aces, of Thursday.

alle artikelen (6)

Bad Times at the El Royale Nieuwsberichten