Een dierenarts valt als een blok voor een stoere meubelmaker. Formulematige dertien-in-een-dozijn-polderromkom.
play

5,6 details

  • 86 Min
  • Komedie
  • Nederland
86 Min Nederland

De jonge dierenarts Isa is erg succesvol in haar werkleven, maar als het aankomt op de liefde is het een ander verhaal. Vooral vanwege haar gewicht raakt ze snel onzeker. Hier komt verandering in wanneer ze op een dag een labrador van een chocoladevergiftiging redt. Isa valt namelijk als een blok voor de eigenaar van de hond: Ruben. Voor de zeer knappe en vriendelijk jongeman laat ze zich door haar zusje en vriendinnen overhalen om haar leven en eetpatroon te veranderen. De vraag is alleen of Ruben haar na deze verandering nog wel ziet zitten...

Regie
Jamel Aattache
Cast
Abbey Hoes, Jim Bakkum, Jamie Grant, Mouna Goeman Borgesius, Sarah Chronis, Liza Sips, Christopher Parren, Barbara Sloesen, Steef Cuijpers, Pim Wessels, Kay Greidanus, Diana Dobbelman, Ernst ter Linden, Rienus Krul, Davy Eduard King.
Release
11.10.2018
Release NL
11.10.2018
Release DVD
08.02.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Jamel Aatache | Cast: Barbara Sloesen (Isa), Jim Bakkum (Ruben), Liza Sips (Floor), Abbey Hoes (Tamara), Jamie Grant (Daphne), Davy Eduard King (Bram), Kay Greidanus (Stijn), e.a.| Speelduur: 86 minuten | Jaar: 2018

Je kunt gerust stellen dat de Randstad in de Nederlandse speelfilm oververtegenwoordigd is. Filmmakers lijken soms te denken dat de hele wereld om Amsterdam of Rotterdam draait. En als 'de provincie' dan eens het decor vormt voor een polderdrama dan is het geschetste beeld vaak stereotiep en cliché: in Zeeland zijn ze zuinig en elders zijn ze domweg achterlijk.

Het meest verfrissende aan de polderromkom Zwaar Verliefd is dat het verhaal zich nu eens niet afspeelt in 010, 020 of 030, maar in 073, oftewel 's-Hertogenbosch. Helaas is de vreugde van korte duur, want er klopt een boel niet van de wijze waarop de hoofdstad van Noord-Brabant wordt neergezet. Om te beginnen is er geen Brabantse tongval te bespeuren. Iedereen praat nog steeds alsof ze uit het westen komen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Zwaar Verliefd! Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Zwaar Verliefd!

acties