Batman Returns (1992)

The Bat, the Cat, the Penguin

Reviews (4)

Banned

Avatar

Grappig genoeg is Batman opnieuw een minder interessant personage dan de villians in deze film. Catwoman is geweldig en de scènes waar Pheifer helemaal losgaat zijn fantastisch. En The Pinguin wordt telkens prachtig neergezet en in beeld gebracht. Alleen jammer dat die belachelijke Batman, (die eigenlijk in deze film meer een bijpersonage lijkt), op de proppen moet komen. Soms vraag je je ook af, hoe komt hij hier nu plots ? Ik lachte me soms in een deuk met de acties die hij uithaalde. Zo draaide z'n lelijke batmobiel op een as. Echt hilarisch. Ook vliegt hij aan een touw naar een deur en opent hij vrolijk de deur en gaat naar beneden. Het sprookjesachtige aspect van de film is wel leuk maar soms wordt alles een beetje té campy. Ook vind ik Micheal Keaton verre van overtuigend als Bruce Wayne, ware het niet dat hij eruit ziet als een sukkel.

JamesBond

Avatar

Commentaar op mijn vorige reactie:

Ik heb het cijfer iets omhoog geholpen. De dingen die me niet bevallen zijn vooral de horror en de personages die niet worden neergezet zoals ze in de strips waren. Christopher Walken is natuurlijk tof en speelt een hele goede rol.
Michael Keaton is ook een goede Batman, de beste uit de oude films als je het mij vraagt. Natuurlijk is DeVito de man om de penguin te spelen maar in de strips is de Penguin een gentleman of crime en geen gedrocht. Natuurlijk heeft de films wel prachtige decors en een goede soundtrack maar voor mij nog steeds de minste Batman film.

6/10

Steve-O

Avatar

Leuke film hoor, Catwoman is geweldig en Penguin angstaanjagend (als ze dat ermee bedoelen dan).
Maar ik hou toch meer van de Batman films van Nolan:9 Ik kan niet wachten op deel 3!
Weet iemand trouwens wáárom Tim Burton niet het vervolg van deze heeft gemaakt? Het was toch overduidelijk de bedoeling dat Catwoman in het vervolg zou komen, alleen heeft ze nog 1 leven over.
Batman en Penguin staan tegen over elkaar en dan komt Catwoman er opeens tussen beide wulpsen en zegt: 'Miauw' en BOEM die winkel (toch?) ontploft achter haar!:E

LordOgre

Avatar

Ik vond deel 3 ook nog door de beugel kunnen, maar dit is zeker de beste Batman film die er is gemaakt. Nou ja, gedeelde eerste plaats met the Joker, want die was ook geniaal (En met Jack Nicholson...:W)

Maar vooral de Pinquin met al die parapluutjes is geniaal :E Helemaal als Batman in die grot komt en de Pinquin hem wil schieten, maar dan blijkt dat ie alleen nog maar een gewone paraplu heeft

BTW, ik denk dat dit wel de beste rol ooit is van Danny deVito... Maar ik heb nog niet alles van hem gezien, maar normaal speelt hij meestal in beetje suffe comedies (Lees Drowning Mona, Twins etc).
Alleen in Get Shorty is hij ook wel erg cool >Smiley face