Bob Marley: One Love
DVD RELEASE

Bob Marley: One Love (2024)

Geen legendarische en onovertroffen biopic voor de legendarische en onovertroffen Bob Marley.
play

5,6 details

  • 104 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Muziek
  • Verenigde Staten
104 Min Verenigde Staten

'Bob Marley: One Love' viert het leven en de muziek van een icoon die generaties inspireerde met zijn boodschap van liefde en eenheid. Ontdek voor het eerst op het grote scherm het krachtige verhaal van Bob Marley over het overwinnen van tegenspoed en de reis achter zijn revolutionaire muziek.

Regie
Reinaldo Marcus Green
Cast
Kingsley Ben-Adir, Lashana Lynch, James Norton, Tosin Cole, Umi Myers, Anthony Welsh, Nia Ashi, Aston Barrett Jr., Anna-Share Blake, Gawaine 'J-Summa' Campbell, Naomi Cowan, Alexx A-Game, Michael Gandolfini, Quan-Dajai Henriques, Hector Donald Lewis, Abijah Livingston, Nadine Marshall, Sheldon Shepherd.
Release
14.02.2024
Release NL
15.02.2024
Release DVD
31.05.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Reinaldo Marcus Green | Scenario: Terence Winter, Frank E. Flowers, Zach Baylin, Reinaldo Marcus Green | Cast: Kingsley Ben-Adir (Bob Marley), Lashana Lynchj (Rita Marley), James Norton (Chris Blackwell), Daniel Melville Jr. (Norval Marley), Sevana (Judt Mowatt), Hector Lewis (Carlton Carly Barrett), Tosin Cole (Tyrone Downie), e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2024

Op 11 mei 1981 kwam Bob Marley op veel te jonge leeftijd te overlijden aan de gevolgen van kanker. De Jamaicaanse muzikant is tot vandaag de dag een van de belangrijkste vertolkers van de reggae, de door een syncopisch ritme gekenmerkte muziekstijl. Marley was bovendien een verbinder, in een tijd dat dit nog geen leeg modewoord was. Zijn teksten gingen over vrede, het overbruggen van verschillen en het manifesteren van innerlijke kracht.

Er zijn al meerdere films en documentaires gemaakt over het leven van Marley. Regisseur Reinaldo Marcus Green doet er nog een schepje bovenop. Of hij iets toevoegt valt te betwijfelen. In een groot charmeoffensief - alsof Marley dat nodig heeft - licht de filmmaker een periode in Marleys leven uit waarin hij steeds meer een politieke figuur dreigde te worden. Voor het eerst sinds de afhankelijkheid van Jamaica dreigde het eiland halverwege de jaren zeventig namelijk in een burgeroorlog te belanden.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Bob Marley: One Love Nieuwsberichten