The Dead Don't Die (2019)

The Greatest Zombie Cast Ever Disassembled

Jim Jarmusch' zombiefilm is er eentje om snel te vergeten.
play

5,5 details

  • 104 Min
  • Komedie
  • Horror
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
  • Zweden
104 Min Verenigde Staten

The Dead Don't Die is een horror-komedie van scenarioschrijver en regisseur Jim Jarmusch (Paterson, Gimme Danger) met een ensemblecast van acteurs die regelmatig in zijn films te zien zijn: Bill Murray, Adam Driver, Chloë Sevigny, Tilda Swinton, Iggy Pop, Steve Buscemi en Tom Waits. Daarnaast met o.a Selena Gomez, Danny Glover, Caleb Landry Jones en Carol Kane. The Dead Don't Die is een originele film, waarin de Amerikaanse bevolking en hun verlangens op satirische wijze worden belicht en waarbij de samenleving op komische maar tegelijkertijd angstaanjagende manier wordt afgespiegeld.

Regie
Jim Jarmusch
Cast
Selena Gomez, Daniel Craig, Bill Murray, Adam Driver, Tilda Swinton, Danny Glover, Steve Buscemi, Austin Robert Butler, Caleb Landry Jones, Tom Waits, RZA, Chloë Sevigny, Rosie Perez, Carol Kane, Larry Fessenden, Iggy Pop, Jahi Di'Allo Winston, Rosal Colon, Eszter Balint, Taliyah Whitaker, Kevin McCormick, Maya Delmont, Sid O'Connell.
Release
14.05.2019
Release NL
25.07.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Jim Jarmusch | Cast: Bill Murray (Cliff Robertson), Adam Driver (Ronnie Peterson), Chloë Sevigny (Mindy Morrison),Steve Buscemi (Frank Miller), Danny Glover (Hank Thompson), Tilda Swinton (Zelda Winston), Tom Waits (Bob), e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2019

Regisseur Jim Jarmusch kun je ondertussen gerust een legende noemen. Sinds Stranger Than Paradise, zijn grote doorbraak uit 1984, is deze onvervalste filmauteur een graag geziene gast op de internationale festivals. Zijn kenmerkende stijl, die zich het beste laat omschrijven als melancholisch-droogkomisch, is misschien niet voor iedereen weggelegd maar doet het altijd goed bij critici en cinefielen. Na Paterson (2016), die heerlijke zen-film over een dichtende buschauffeur die ook een breder publiek aansprak, verschijnt deze week de volstrekt overbodige zombiekomedie The Dead Don't Die. Een zeldzame zeperd van de Amerikaan.

Agenten Cliff en Robbie maken hun dagelijkse ronde door het slaperige plaatsje Centreville ('A Nice Town', zoals op het plaatsnaambord te lezen valt) als iets vreemds opvalt. Het wordt maar niet donker. En dan zijn er nog allerlei meldingen van verdwenen huisdieren. Zou het iets te maken hebben met dat 'solar fracking' waarover wordt bericht, een eigenaardig fenomeen dat ervoor zorgt dat de polen verschuiven? Hoe het ook zij, het duurt niet lang voordat de doden beginnen op te staan. Wat deze zombies anders dan anders maakt, is dat ze vervallen in oude gewoontes. De ene heeft een niet te bedwingen drankzucht, de andere is naarstig op zoek naar een wifi-signaal.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

The Dead Don't Die Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Dead Don't Die

acties