Climax (2018)

Waanzinnige dansscènes en verbluffend camerawerk; de nieuwe film van Gaspar Noé is een weergaloze afdaling naar de hel.
play

7,0 details

  • 95 Min
  • Drama
  • Horror
  • Musical
  • Mystery
  • Muziek
  • Thriller
  • Frankrijk
  • België
  • Verenigde Staten

Centraal staat een groep performers van Franse en Amerikaanse afkomst, die in een verlaten schoolgebouw samenkomen voor de generale repetitie van een dansvoorstelling. Na afloop van alle fysieke inspanningen volgt een feestje met veel drank en opschepperij. De sfeer is tamelijk ongedwongen, maar onder invloed van de alcohol begint zo links en rechts wat geilheid bij de jongeren op te spelen. Weinig mis mee, totdat iemand besluit om lsd in de sangria te flikkeren, waardoor de feestavond binnen no-time omslaat in een ware hellevaart.

Regie
Gaspar Noé
Cast
Sofia Boutella, Romain Guillermic, Souheila Yacoub, Kiddy Smile, Thea Carla Schott, Lea Vlamos, Kendall Mugler, Lakdhar Dridi, Mamadou Bathily, Sharleen Temple, Alaia Alsafir, Giselle Palmer, Taylor Kastle, Claude Gajan Maull, Adrien Sissoko.
Budget
$ 3.000.000
Release
13.05.2018
Release NL
31.01.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Gaspar Noé | Cast: Sofia Boutella (Selva), Romain Guillermic (David), Kiddy Smile (Daddy), Souheila Yacoub (Lou), Claude-Emmanuelle Gajan-Maull (Emmanuelle), Giselle Palmer (Gazelle), Thea Carla Schott (Psyche), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2018

Hoe zou een aflevering van Dance Dance Dance eruitzien als meesterprovocateur Gaspar Noé zich met de insteek van het programma mocht bemoeien? Het resultaat zou min of meer in de buurt moeten komen van Climax, zijn nieuwste psychedelische nachtmerrie. Centraal staat een groep performers van Franse en Amerikaanse afkomst, die in een verlaten schoolgebouw samenkomen voor de generale repetitie van een dansvoorstelling. Na afloop van alle fysieke inspanningen volgt een feestje met veel drank en opschepperij. De sfeer is tamelijk ongedwongen, maar onder invloed van de alcohol begint zo links en rechts wat geilheid bij de jongeren op te spelen. Weinig mis mee, totdat iemand besluit om lsd in de sangria te flikkeren, waardoor de feestavond binnen no-time omslaat in een ware hellevaart.

Met Climax toont regisseur Gaspar Noé zich wederom wars van alle filmconventies. Niet alleen opent hij zijn film met de slotscène, hij laat aansluitend ook meteen de aftiteling doodleuk over het scherm rollen. Pas daarna waagt hij zich aan een introductie van de personages, maar ook die verloopt niet zoals gebruikelijk. Op een oude beeldbuis, omringd door boeken en dvd's, voert Noé een heel bataljon aan dansers op, die recht in de camera over hun ambities en talenten mogen spreken. Wat zouden zij doen als ze nooit meer zouden kunnen dansen? 'Zelfmoord', antwoordt een meisje. De interviewer blijft buiten beeld, maar wanneer hij een van de jongens (mogelijk) een oneerbaar voorstel doet, vloeit door hem vroegtijdig een seksuele spanning in de film. De toon is gezet.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Climax Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Climax

acties