Analyze This

Analyze This (1999)

New York's most powerful gangster is about to get in touch with his feelings. YOU try telling him his 50 minutes are up.

Reviews (5)

Deweb

Avatar

Billy Cristall is misschien wel één van de meest grappige mensen uit Amerika, DeNiro is één van de meest serieuze mensen van Amerika (althans, tot deze film).
Stop ze samen in een film en je krijgt deze film. En het werkte wonderwel. DeNiro was bloedserieus doch nét een beetje lekker over de top en Cristall speelde met flair de psychiater die op elk moment van de dag word gedwongen zijn "patient" te helpen.

Ik vond het prachtig. Het vervolg daarintegen was dan weer een stuk minder, maar dit deel was in elk geval al een lust voor de lachspieren.

baassie

Avatar

Even iets heel anders. Omdat er toch bij deze film de meeste reacties zijn (en ik weet niet waar ik dat anders kan doen) wil ik graag via deze weg vragen of er iemand weet welke zender er de Oscar uitreiking live uitzendt. Met zoveel filmliefhebbers hier moet er toch wel iemand zijn die het me kan melden. Alvast bedankt

PS Het maakt niet uit op welke zender, want ben toch in het bezit van een decoder dus het hoeft niet per se een zender te zijn die je alleen via de kabel kan ontvangen.

benny

Avatar

Persoonlyk vind ik de niro geen acteur voor komedies,nee robertje is gewoon de gangster de neurotische vader in een film met leonarde de caprio en ellenbarkin,de uitblinker in raging bull of once upon a time in america het bewys is deel 2 van deze zwakke film schoenmaker hou je by je lees,kyk naar andy garcia die heeft nog nooit een komedie gedaan evenals al pacino en ga maar door .als de niro fan vind ik deze film verschrikkelyk.

anakha

Avatar

*grinnik*

Het nadeel aan het (overigens erg leuke) laten zien van alle voorgaande reacties op deze film, is dat mensen gaan reageren op berichten uit November 2002 van mensen die hier allang niet meer komen... Smiley face
Hoewel ik moet toegeven dat ik jazzie wel mis. Hij heeft 't geloof ik destijds in nog een paar threads geprobeerd, was iedere keer weer lachen.

Tot zover volledig off-topic, en helaas kan ik on-topic weinig zeggen want ik heb deze film nog niet gezien.

CAGE

Avatar

Ja je ziet zo weinig films waarin De Niro zo een zielige persoon aan het acteren is. Als je dat al weet weet je dat hij best zijn werk heeft goed gedaan. Want zeg nou zelf De Niro is zelf altijd zo stoer aan het acteren en vaak zo geniaal dat deze rol voor De Niro best moeilijk is te spelen na al die stoere en vaak geniale rollen die die tot nu toe moest acteren!:W