Dawn of the Dead (1978)

In 1968, George Romero brought us "Night of the Living Dead." It became the classic horror film of its time. Now, George Romero brings us the most intensely shocking motion picture experience for all time.

Reviews (5)

Grote Broer

Avatar

Mensen, kan iemand mij helpen? Is dit die film waarvan je het idee hebt dat je hem voor niets hebt gekeken? Er blijft er eentje over, en die wordt na een lange, lange nacht gered - denk je. En dan kruipt hij uit zijn schuilplaats, wordt door mensen voor zombie aangezien en uiteindelijk toch nog neergeschoten. Want die moet ik zeker opnemen! Maar ik kan in de war zijn met NotLD; ook van Romero dacht ik, of van Craven ('68?).

Vast bedankt.

Shit zie net dat ik zondag NotLD heb gemist...

emperor

Avatar

..het kan niet op..recent Night of the Living Dead,nu Dawn of the Dead..weer een heerlijke film,waarin zombies de hoofdrol spelen,eigenlijk behoort ook deze film tot de klassiekers.
Het ietwat ouwbollige en simpele maar doeltreffende acteerwerk,maken deze film tot een meesterwerk in zijn genre,iets minder dan NotLD,maar met evenveel sfeer en vermaak!
(ik vond NotLD iets beklemmender qua sfeer,en dat sprak me net iets meer aan)
Laat je even meeslepen in een totaal geschifte wereld van de 'levende' doden..en de hersenspinsels van George A. Romero :~
i like it....i like it alot!
Aanrader!
[rating 4.5]

gunman

Avatar

Deze heb ik ondertussen al een keer of 8-10 gezien en het blijft een van mijn lievelingsfilms, behalve Freddy Kruger natuurlijk, en Halloween films. Spanning, humor, sfeer, actie, veel goor en natuurlijk de effectieve muziek van Goblin om het geheel af te ronden. Om duimen en vingers bij af te likken :9 Erg leuke, grappige film. De nadruk ligt duidelijk niet op de horror, maar op de humor en het avontuur. Ze hadden de motorrijdersbende wat mij betreft eruit mogen laten, maar ach ja.
Is trouwens gefilmd in de Monroeville Mall in Monroevile (voorstad van Pittsburgh). De zombies leken (soms) op smurfen, maar de film is zeer geslaagd. Persoonlijk vond ik ook de versie uit 2004 spannender.

Filmwolfje

Avatar

Eindelijk weer op televisie... en nu zal ik'm na al die jaren eindelijk helemaal zien, hahaha:E
Had'm een keer opgenomen, maar vergeten de videoband terug te spoelen waardoor ik alleen maar het eerste half uur werd opgenomen... balen, als je je net lekker in de film zit... ben benieuwd:E

PS... Ik zie net dat zondag Night of the living dead word uitgezonden en dat die film het eerste deel is... ook maar eens bekijken... veel goede reacties:P

Patcher

Avatar

3 acteurs uit de oude (deze) versie hebben meegedaan in de nieuwe remake vorig jaar. Moest echt zoeken om ze te herkennen, maar ze spelen mee.

Tom Savini (Sexmachine uit Dusk til dawn)= de agent op de tv die ze verteld hoe ze moet worden gedood.

Generaal op tv is Roger in de oude (deze) versie

Dominee die op tv het einde aankondigd is Peter in de oude (deze) versie

Verder is deze versie de beste zombie film in mijn ogen.

Romero rox...