Costa!! (2022)

Eenentwintig jaar na dato wordt Costa! maar weer eens van stal gehaald. De makers hadden zich de moeite kunnen besparen.
play

4,7 details

  • 101 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Nederland
101 Min Nederland

Spaanse stranden, zon, zee, feesten, liefde en vriendschap… met al deze ingrediënten is Costa!! dé ultieme zomerse feelgoodfilm. Anna reist met haar beste vriendin Bibi naar het Spaanse Lloret de Mar om de fameuze club Costa te zien waar haar moeder Frida vroeger als propper werkte. Eenmaal in Spanje blijkt de club helaas al lang niet meer the place to be, maar een vervallen karaokebar. Samen met haar nieuwe vrienden zet Anna alles op alles om de Battle of the Bars te winnen en van de Costa weer de vetste club van de strip te maken. Ondertussen laait de passie aan alle kanten op zoals dat alleen aan de costa kan. Zal Anna onder de Spaanse zon, net als haar moeder ooit, echte liefde vinden?

Regie
Jon Karthaus
Cast
Katja Schuurman, Abbey Hoes, Roeland Fernhout, Ella-June Henrard, Tina de Bruin, Lisa Zweerman, Stephanie van Eer, Vajèn van den Bosch, Oscar Aerts, Sinan Eroglu, Soy Kroon, Timor Steffens, Safrien Duijser, Papi Mikey Dinero, Zoey Ivory, Simon Feilder.
Release
22.04.2022
Release NL
28.04.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Jon Karthaus | Scenario: Jon Karthaus en Diederik Jekel | Cast: Abbey Hoes (Anna), Stephanie van Eer (Bibi), Soy Kroon (Raul), Roeland Fernhout (Thomas), Katja Schuurman (Frida), Tina de Bruin (Trudie), Oscar Aerts (Mike), Sinan Eroglu (Kay), Ella-June Henrard (Monica), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2022

Er is veel gezegd, beweerd en gezwegen over het oeuvre van Johan Nijenhuis. Wat je ook van de inhoud en kwaliteit van zijn films vindt, Nijenhuis is wel een instituut op zijn vakgebied en hij heeft goed oog voor wat het lekker op beeld doet. Zijn loopbaan begon in de soapwereld en de Twentse regisseur sloeg een brug tussen televisie en de filmwereld. Ook al laat hij nu zijn personages op de meest exotische locaties voor elkaar in katzwijm vallen (binnenkort is Bali aan de beurt), het begon allemaal in 2001 met Costa!.

Na het succes van de film met hoofdrollen voor onder meer Daan Schuurmans en Katja Schuurman volgden enkele televisiefilms en een serie. Om ook nieuwe generaties kennis te laten maken met wat toch wel een fenomeen binnen de Nederlandse filmwereld was, is het idee opgevat om ruim twintig jaar na dato met een vervolg op de proppen te komen. Met de acteurs van nu, zoals Abbey Hoes, Soy Kroon en Stephanie van Eer. Costa!! heeft er dan een uitroepteken bijgekregen, het is dramatische rotzooi.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Costa!! Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Costa!!

acties