The World Is Not Enough (1999)

Some men want to rule the world... Some women ask for the world... Some believe the world is theirs for the taking... But for one man, The World Is Not Enough!!!

Reviews (5)

MovieMazzter

Avatar

Ook deze James Bond weer bekeken. Alhoewel wat minder dan Golden Eye is ook dit een heel behoorlijke James Bondfilm met Pierce Brosnan, die tot de betere vertolkers van het personage gerekend mag worden.
De bad guy (Robert Carlyly) die geen pijn kan voelen is overtuigend en Sophie Marceau als mooi Bondgirl houd de aandacht ook vast. Het is ook de film waarin Desmond Llewelyn afscheid neemt als Q en het stokje overdraagt aan John Cleese. De rol van M in het veld kan me niet echt bekoren. Ze moet lekker op kantoor in Londen blijven. In de hele reeks een film die tot de betere middenmoot gerekend mag worden. 7/10

Tarkus

Avatar

Wederom een puike film uit de reeks die ik opnieuw heb bekeken, en hoef niets toe te voegen aan mijn eerdere commentaar.

Commentaar 2011:
Goede Bondfilm met Pierce Brosnan als 007.
De actieliefhebbers worden verwend in deze prent en dit al vanaf het begin, met een spectaculaire openingsscène.
Sophie Marceau en Robert Carlyle overtuigen als het schurken-duo en John Cleese doet zin intrede als opvolger van Q.
Een van de betere Bond-filmen dus.

Ernie

Avatar

De Bonds met Brosnan zijn nog best te pruimen, degene die ik echt slecht vind is Quantum of Solace, Casino Royale heeft nog een wat ander verhaal wat past bij het net beginnen van James Bond als 007, maar Qos slaat voor mij de plank echt helemaal mis wat betreft de elementen van een goede Bond.

The World is not Enough heeft die elementen wel gewoon en past daarom prima in de reeks. Een aantal vermakelijke bondstunts, lekker gestoorde bad-guys/girls, wat gadgets hier en daar en een redelijk plot.

Spider-fan

Avatar

Een Bond op de maandagavond, dat hoort niet, vind ik. Bond is top-amusement en hoort gereserveerd te worden voor de vrijdag- of zaterdagavond.

Dit is de beste met Brosnan voor mij. Ik lees vaak wat matige reacties op deze film, maar ik vind het de meest stijlvolle van Brosnan. Vooral de scènes tijdens het skieën vind ik geweldig en de openingsscène met het bootje op de Thames.
Ja, het verhaal is wat standaard, hoewel er toch wel geprobeerd is wat nieuws toe te voegen: de ontvoering van M. Maar zoals zo vaak bij Bond staat de actie zo op de voorgrond dat dit soort ideeën een beetje verloren gaan.
Het wordt duidelijk weer tijd voor een Bond met een echt goed verhaal, maar zo als het er naar uitziet, kan het nog wel even gaan duren voordat die er komt. :(

uiig

Avatar

Tja wat moet je nog van Bond zeggen.........alles is al eens gezegt lijkt me.
Persoonlijk vind ik bond nooit meer dan een paar uur fun.
Iedere bond film is min of meer het zelfde.
Een op supermacht geilende crimineel die de wereld wil veroveren en Mr wonderfull die het allemaal weer weet op te lossen.
Als je daar doorheen kijkt zijn de Bonds film wel te pruimen voor een paar uurtjes.