Fall

Fall (2022)

Zinderende spanning bij de beklimming van de toren, maar bekommering om het welzijn van de personages is een tweede.
play

6,4 details

  • 107 Min
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
107 Min Verenigd Koninkrijk

Als twee vriendinnen voor een social media stunt een TV toren beklimmen, komen ze vast te zitten op meer dan 600 meter hoogte. In de brandende hitte, zonder proviand, zonder bereik op hun telefoons en zonder dat iemand weet dat ze daar zitten. Terug klimmen is absoluut onmogelijk. Nu zijn de vrouwen op elkaar en hun vindingrijkheid aangewezen om weer voet aan de grond te krijgen. Risico nemen, betekent hun levens op het spel zetten, maar geen risico nemen, betekent een zekere dood.

Regie
Scott Mann
Cast
Grace Fulton, Julia Pace Mitchell, Jasper Cole, Virginia Gardner, Jeffrey Dean Morgan, Mason Gooding, Darrell Dennis.
Release
10.08.2022
Release NL
01.09.2022
Release DVD
15.12.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Scott Mann | Scenario: Scott Mann, Jonathan Frank| Cast: Grace Caroline Currey (Becky Conner), Virginia Gardner (Shiloh Hunter), Jeffrey Dean Morgan (James Conner), e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2022

Binnen het thrillergenre heb je de subcategorie van films waarin een miniem aantal personages zich in een nijpende situatie bevinden. Denk aan het waargebeurde Open Water waarin twee duikers per ongeluk zijn achtergelaten midden op zee. Met dat soort mensen leef je mee. Maar er zijn ook films waarin mensen het zichzelf aandoen, zodat je minder met ze meeleeft. Fall is er zo een.

Becky en Hunter zijn hartsvriendinnen en thrillseekers. Beiden hebben moeten toekijken hoe Becky's echtgenoot tijdens een gezamenlijke rotsbeklimming verongelukte. Een jaar daarna staat Hunter voor Becky's deur om haar uit haar suïcidale depressie te halen met een nieuwe uitdaging: het beklimmen van een inmiddels inactieve zendmast van zeshonderd meter hoog. Becky gaat erop in, maar dat had ze beter niet kunnen doen.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Fall Nieuwsberichten