Barbarian

Barbarian (2022)

Neemt steeds flink gas terug, maar wanneer de horrorvaart erin zit is het bloedstollend eng.
play

7,2 details

  • 102 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
102 Min Verenigde Staten

Een jonge vrouw boekt een huurwoning, omdat ze naar Detroit afreist voor een sollicitatiegesprek. Wanneer ze laat in de avond arriveert, ontdekt ze dat het huis dubbel is geboekt en een vreemde man er al verblijft. Tegen haar intuïtie in besluit ze de nacht door te brengen in het huis, maar ontdekt al snel dat er veel meer te vrezen is dan alleen een onverwachte huisgast.

Regie
Zach Cregger
Cast
Kate Bosworth, Sara Paxton, Justin Long, Jaymes Butler, Brooke Dillman, Richard Brake, Will Greenberg, Zach Cregger, Bill Skarsgård, Georgina Campbell, Kurt Braunohler, JR Esposito, Kate Nichols, Derek Morse, Matthew Patrick Davis, Sophie Sörensen, Rachel Fowler, Trevor Van Uden.
Opbrengst
$ 21.000.000
Release
29.08.2022
Release NL
03.11.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Zach Cregger | Scenario: Zach Cregger | Cast: Georgina Campbell (Tess), Justin Long (AJ), Bill Skarsgård (Keith), Jaymes Butler (Andre), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2022

Wat gebeurt er als je naar een film gaat waarvan men zegt dat hij zo eng is dat mensen er onwel van werden? Dikke kans dat je klamme handjes krijgt zodra de reclames en trailers plaatsmaken voor de hoofdfilm. Vervolgens is alles extra eng, want dat werd beloofd. En de volgende dag loop jij te roepen dat de film inderdaad extreem griezelig was. Alle reden voor studio's om zelf zo'n hype te creëren voor hun horrorfilms, ook al maken ze het maar een tikkie waar. Van Barbarian mag je dat best zeggen

Tess huurt een huisje in een verlaten buitenwijk van Detroit omdat ze daar een belangrijk sollicitatiegesprek heeft. Wat blijkt? Het is per ongeluk dubbel geboekt: ene Keith die net zo verbaasd lijkt te zijn als zij. Er is niet echt een mogelijkheid om lastminute nog iets anders te vinden, dus blijft Tess maar in het huisje. 's Nachts wordt ze wakker, en haar slaapkamerdeur staat open. Tess wil geen bang vrouwtje zijn, maar het wordt steeds lastiger om de ogenschijnlijk vriendelijke Keith te vertrouwen.

alle artikelen (5)

Barbarian Nieuwsberichten