Asterix & Obelix in het Middenrijk
Prima vermaak voor kinderen en hun ouders, ook al is er veel op aan te merken.
play

5,0 details

  • 112 Min
  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Frankrijk

Het is het jaar 50 voor Christus. De keizerin van China is na een staatsgreep door de verraderlijke prins Deng Tsin Qin gevangengenomen. Met de hulp van de Fenicische koopman Greintjemis en haar trouwe lijfwacht Tat Han vlucht de enige dochter van de keizerin, prinses Fu Yi, naar Gallië. Daar zoekt ze de dappere krijgers Asterix en Obelix, die dankzij hun toverdrank over bovenmenselijke krachten beschikken. De twee onafscheidelijke helden schieten de prinses maar wat graag te hulp om haar moeder te redden en haar land te bevrijden...

Alt titel
Astérix & Obélix: L'Empire du Milieu, Asterix & Obelix: The Middle Kingdom
Regie
Guillaume Canet
Cast
Linh Dan Pham, Guillaume Canet, Vincent Cassel, José Garcia, Marion Cotillard, Gilles Lellouche, Pierre Richard, Mélanie Thierry, Ramzy Bedia, Philippe Katerine, Jérôme Commandeur, Jonathan Cohen, Audrey Lamy, Manu Payet, Franck Gastambide, Zlatan Ibrahimovic, Angèle, Orelsan, Vincent Desagnat, Bun Hay Mean, Julie Chen, Tran Vu Tran, Leanna Chea.
Budget
$ 72.000.000
Release
01.02.2023
Release NL
15.02.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Guillaume Canet | Scenario: Julien Hervé, Philippe Mechelen | Cast: Guillaume Canet (Asterix), Gilles Lellouche (Obelix), Vincent Cassel (Julius Caesar), Marion Cotillard (Cleopatra), Julie Chen (Prinses Fu Yi), Leanna Chea (Tat Han), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2023

De twee legendarische helden uit het Gallische dorpje dat niet buigt voor Romeinen, worden door een Chinese prinses verzocht om haar keizerrijk en de ontvoerde keizerin te redden. Op weg naar het Verre Oosten hebben Asterix en Obelix steeds meer aandacht voor de prinses en haar lijfwacht, maar minder voor elkaar. Terwijl de vriendschap scheurtjes begint te vertonen, lopen de spanningen in China op waar Julius Caesar de slechteriken helpt om het hele land te veroveren.

Sommige films zijn niet al te best, maar vermaken je prima. Vooral als ze zichzelf niet al te serieus nemen en er wat te lachen valt. Asterix & Obelix in het Middenrijk is er zo een. Met een productiebudget van ruim zeventig miljoen is dit een dure film, ook voor Franse begrippen, maar toch kozen de makers voor pure lol.

alle artikelen (2)

Asterix & Obelix in het Middenrijk Nieuwsberichten