Top Gun

Top Gun (1986)

...It's a solo mission ... Yeah! ...And I'm going with him...

Reviews (6)

Banned

Avatar

Redelijk doelloze film waarin ik me steeds zat af te vragen waarover deze film uiteindelijk gaat en wat het doel van de personages is buiten wat vliegen op een vliegschool. De vlieg scenes zijn op de koop toe redelijk saai, wat close ups en wat beelden van vliegtuigen door elkaar gemonteerd maakt het niet bepaald spannend. Ook in die scenes was het doel me vaak bijster. Gelukkig maakt de finale nog een hoop goed.
De muziek keuze tjah... Jaren 80 daar kan je moeilijk omheen maar soms hoorde ik te vaak hetzelfde. Heb de film in 3D gezien maar of dat nou zo de moeite was ? Nee, buiten het feit dat het dieptezicht goed werkt tijdens vlieg scenes voegt het bitterweinig toe. Verder is op technisch vlak weinig mis met de film, had het allemaal niet zo saai geweest had er misschien meer ingezeten dan 5/10. Top Gun is de natte droom van amerikaanse jongetjes die dromen van een leven als dat van Tom Cruise in deze film, dus zijn de makers geslaagd in hun stoere reclame film voor het leger.

Jellinek

Avatar

Tig keer gezien, straks gaat ie weer aan. Voor mij is dit een van de iconen uit mijn jeugd als het op films aankomt. Wat was die Maverick stoer zeg!

Later bleek de film helemaal niet zo superstoer (kleine Jellineks worden groot ;)) maar het gevoel is altijd gebleven. De soundtrack, de lamme barscene, voor die tijd erg nette "dogfight" scenes, Take My Breath Away (corny maar zo jaren 80).. Ik geef deze film een sentimentele 8. Volledig niet objectief maar dat hoeft ook niet, toch?

En vergeet niet de film te beoordelen als een film uit '86. Commentaar dt de "MiGs" geen echte MiGs waren zijn geheel correct maar waar zou Paramount MiGs vandaan moeten halen tijdens de koude oorlog? De fightscenes zien er gedateerd uit maar de film is ook 22 jaar oud, dus who cares?

hetisjantje

Avatar

De film is flut, maar was -de- doorbraak voor ons buitenaards gekkie en placenta liefhebber, Tom Cruise, als karakteracteur die hoge gages kan vangen in Hollywood omdat hij zowel mannen als vrouwen naar het scherm weet te lokken voor een flutfilmpie. Verder is het vrij plezierige tijdsinvulling voor de doelgroep zonder pretentie, zeg maar Bill and Teds Excellent Adventure maar dan voor wanabee-machos i.p.v. dudes. De z.g. menselijke issues en maatschappij kritische noten zijn er niet boven een voor de doelgroep geconstructeerd niveau van het Aaron Spelling type (das dan weer jammer).

rolf

Avatar

Klassieker?
Dit?
Een registratie van een tijdsbeeld, dat wel. Maar is meer (acteer-) talent voor nodig wil het een klassieker heten.
En dan nog Tom Cruise... Die heeft gewoon een 'moeilijk-kijken-blik' in zijn ogen dat 'ie in elke film terug laat komen. Het enige boek dat die in de kast heeft staan is 'How to become a millionaire', terwijl er bij Jack Nickolson een hele plank over Methode Acting te vinden zal zijn.
Tom Cruise....
please..

leonardus

Avatar

Het lijkt wel of het zo hoort om een klassieker altijd goed te vinden, dat is natuurlijk larie.
De meesten laten zich meeslepen door er iets over te zeggen wat ze eigenlijk niet menen, want je mag niet aan Top Gun komen, want dan ben je verkeerd bezig, iedereen zegt dat ie goed is, nou dan zeg ik dat ook maar anders word ik niet serieus genomen.
Temminste dat gevoel krijg ik soms wel eens, natuurlijk zijn er ook mensen die er een hoop plezier aan beleefd hebben, alleen ik vind het een beetje plakkerig worden allemaal, te plakkerig weet je wel
Top Gun is maar een gewone film, het stelt eigenlijk niet veel voor.
Ik vind hem eerlijk gezegt zwaar klote en dat is nog licht uitgedrukt ook.

DUIV3NAAR

Avatar

Je kan zeggen over die film wat je wilt of het nou wel klopt of niet maar ben van mening dat het voor een 19 jaar oude film gewoon een leuke film blijft om te zien vooral de actie stukken vooral dat hij met het vliegtuig langs de toren scheert vondt ik altijd super
het is dat ik hem onderhand al kan dromen en dat ik weer vroeg moet beginnen anders was ik hem zekers weer gaan kijken