Shrek (2001)

The greatest fairy tale never told.

Reviews (5)

hetisjantje

Avatar

Ik vond deze nogal matig en erg voorspelbaar, en ben er niet doorheen gekomen. Men neme wat leuke tekenfilmfiguurtjes. Vervolgens een stel "namen" inhuren voor de stemmen. Dan de figuurtjes zowel een mierzoet verhaaltje voortoveren, als allemaal voorspelbare grapjes laten maken die volwassenen kunnen herkennen. In werkelijkheid is de zogenaamde gelaagdheid niet meer dan een stelletje losse flodders zonder enig verband, met als oorsprong doelgroepmarketing. Alsof het uit de fabriek komt. Sen to Chihiro no kamikakushi is de beste tekenfilm ooit, dit product komt daar niet eens in de buurt, maar volgens het cijfer hier wel... tja. Laten we het er maar op houden dat de meeste stemmen gelden en smaken verschillen ;)

dexxa007

Avatar

Woohoo, hij is er weer!!! :E

Ik heb me nog nooit ZO goed vermaakt bij een film.
De combinatie van animatiefilm, Dreamworks, Mike Myers, Eddie Murphy en Cameron Diaz is gewoon miljarden waard!

Ik vind dit (en dat meen ik serieus) de beste komedie ooit gemaakt. Het bevat alle elementen en is voor alle leeftijden geschikt.
Voor ieder die de afgelopen jaren onder een steen heeft geleefd, ZEKER KIJKEN!!!
En voor ieder die deze al eens gezien heeft (de andere 99% dus :P), die weet vast wel wat ik bedoel.
Ik ga em ook zelf zeker nog eens kijken vanavond T+)
Mijn rating: [rating 5]

ash_

Avatar

Animatiefilm die het vooral van zijn humor moet hebben en minder van zijn animatie (hoewel die nog steeds erg goed is, maar voor degene die zei dat deze film zich met Finding Nemo kon meten: de animatie in die laatste is vele malen beter).

De humor is zo goed dat dit zeker een aanrader is (ben benieuwd of ook de medley wordt uitgezonden, bij het gedeelte waarin Robin Hood Y.M.C.A. ging zingen had ik letterlijk tranen in mijn ogen van het lachen).

[rating 4]

mr_unanimous

Avatar

Een leuke komedie vertelt in een eigentijds jasje terwijl menig ander sprookje op de hak wordt genomen :P. Goede cast die de personages echt tot leven brengen.

Grappige quotes:
"Get the broad off the table" :E
"There are people who think LITTLE of him" :E

En zo kan ik nog wel effe doorgaan, maar ik wil het plezier van de ander (die hem nog niet gezien heeft) niet verpesten ;). Verplicht kijkmateriaal Smiley face.

[rating 5]

Wajz

Avatar

Na Mulan had ik al een vermoeden en na Shrek wist ik het zeker. Eddy Murphy mag NOOIT meer acteren maar mag alleen nog maar voiceovers voor cartoons doen. Zo afschuwelijk als zijn laatste tien films zijn, zo meesterlijk is hij als het ezeltje Donkey. Erg grappig aan dit tegendraadse sprookje zijn de talloze referenties aan Hollywoodklassiekers. En een film die het vreselijke Pina Colada-lied naadloos weet te integreren, die verdient speciale aandacht!