Earthquake (1974)

An Event...

discussie

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Bongwater

Avatar

de anomalie "Destijds een unieke film vanwege het 'Sensurround' effect, wat velen van ons al in de huiskamer hebben als Dolby surround. In de jaren 1970 was dit verschijnsel echter zo bijzonder dat de film alleen kon worden vertoond in bioscoopzalen die 'bouwkundig verantwoord' bevonden waren voor vertoning van dergelijke films."


Was dat maar wat grondiger gebeurd ! Menige buurtbios mocht na een paar voorstellingen van 'Earthquake' de deuren sluiten nadat er vingerdikke scheuren in de muren waren vastgesteld.
Ik sla 'm over vanwege oubollig inderdaad, maar ook omdat ik in Charlton Heston na 'Bowling For Columbine' alleen nog maar de grumpy old man zie, en de voorzitter van de NRA. Hij overleed begin 2008.

Frenkel

Avatar

Ik vond het einde van de film goed bij het verhaal passen.

KW

Avatar

Bekijk de trailer en overtuig uzelf... om 't niet zien!

:| Earthquake.... schuddende camera (yeah, right...)
:| 1974..... special effects (yeah, right...)

:N

Pieternel

Avatar

Heerlijk af en toe zo'n verouderde rampenfilm om een avondje op de bank mee door te brengen. Drama, menselijk leed, alles zo in beeld gebracht dat het toch niet 'echt' is.

Ik geloof alleen niet dat 'vanavond' zo'n avond is :N

Gerard_Fryslan

Avatar

Jah en het nabootsen van een aardbeving ok, maar om altijd weer terug te komen bij die schuddende camera, maar goed het zijn de seventies en het heeft ook altijd wel wat liefs die krakkemikkige effecten, voor de rest is dit gewoon een soap met wat aardverschuivingen, niet wereldschokkend!:N

jeand

Avatar

Geen moment kon ik ontsnappen aan het idee dat al die figuranten even later weer aan hun cigaret en de koffie zullen zitten. Een slappe poging dus om de chaos van zo'n ramp in beeld te brengen. :Z

Zeurdoos

Avatar

George Kennedy? is dat niet.................?

:N

Hittman80

Avatar

George Kennedy? is dat niet.................?

hans gröber

Avatar

Dit is een superspannende en vooral relaxte film.
Je zult ongetwijfeld de hele tijd aan de buis gekleuisterd zitten. Topfilm. Aanrader, dat zeker!
En ik heb geen woord gelogen! :W:W:W:W:W:W:W