Live and Let Die

Live and Let Die (1973)

Get Moore!

Reviews (4)

MovieMazzter

Avatar

Eerste Bond film met Roger Moore en hij had er duidelijk zin in. Een bovengemiddelde Bond-film in een typische en ongebruikelijke sfeer. Geen koude oorlog achtergrond deze keer, maar drugs en voodoo in Jamaica en Louisiana. Goede badguy in de persoon van Yaphet Kotto en een leuke Bondgirl met Jane Seymour die geen dingen moet doen waar ze niet overtuigend zal overkomen, iets wat toch vaak een fout is in de James Bond serie. Er zit voldoende en goede actie in de film. De titelsong van Paul McCartney (Wings) behoort ook tot de beteren. Volgens mij de enige Bondfilm waarin de titelsong ook (deels) in de film zelf ten gehore wordt gebracht (?). Dikke 7 wat mij betreft. 7/10

Olrik

Avatar

Dit is de eerste keer dat Roger Moore in de rol van James Bond kroop en ik moet eerlijk zeggen dat hij al gelijk in zijn rol zat en meteen een prima James Bond werd. Sean Connery's James Bond is een veel serieuzere Bond als die van Roger Moore, maar zijn droge humor viel bij mij over het algemeen wel in de smaak.
Jammer genoeg staat tegenover deze meteen als geschikte James Bond een zwaar middelmatige schurk die ik al zo vergat en die totaal geen indruk op me heeft kunnen maken.
Het verhaal was wel in orde, maar soms kon het me gewoon niet boeien.

6,0 / 10

JamesBond

Avatar

Hele goede film!

Gisteren 'Diamonds Are Forever', vandaag was het de beurt aan 'Live And Let Die' en alles wat er ontbrak in DAF wordt met deze film weer helemaal goed gemaakt!

Het beeld en geluid is weer lekker opgeschoond zoals gewoonlijk. Het verhaal is goed en wordt ook erg goed uitgewerkt. Het is waarschijnlijk wel één van de griezeligste Bond-films, niet zozeer dat de film eng is, maar de sfeer van de film is erg duister en anders dan wat we van Bond gewend zijn, en dat werkt de film erg in zijn voordeel!

Dit is Roger Moore zijn eerste James Bond-film en hij zit gelijk in zijn rol. Hij heeft heerlijke droge humor en is heel erg anders dan de wat serieuzere Bond die Sean Connery heeft neergezet. Jane Seymour als Bond-girl is erg goed, ze is erg sexy en ze acteert ook erg overtuigend. Yaphet Koto zet een goede schurk neer, niet echt memorabel maar hij heeft wel iets dreigends om hem heen.

De film heeft een aantal erg goede actiescènes met de bootachtervolging als hoogtepunt! Ook levert Paul McCartney hier één van de beste Bond-songs uit de geschiedenis!

Al met al vind ik dit een erg geslaagde James Bond-film die alles wat er mis was met DAF weer goed maakt!

9/10

Meninho

Avatar

Dit is wel een goede Bons, en zeker een van de beste van Moore, die mijn inziens de rol van james Bond een te komsich tintje gaf. In deze film valt het mee met het cartoon-achtige.

Hoogtepunten:

- de speedboat chase is nog steeds de mooiste speedboat chase ooit.

- Sherrif pepper

- Voodoo atmosfeertje

- en dan met name Baron Semedi. freaky!!

gewoon een uitstekende Bond film, helaas wel zonder Q, maar dat mag de pret niet drukken.