Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles (1994)

Drink From Me And Live Forever

Reviews (4)

jacq

Avatar

Een hele mooie film. Mooi begin naar een zwart en donker bestaan. Je voelt de kwelling van Louis, het getreiter van Lestat, de woede van Kirsten (goed acterend hier), al met al een goed spelende cast, behalve inderdaad Banderas en Rea. Nee het benadert het boek geenszins en het verbaasde mij ook dat Anne Rice dit heeft goedgekeurd maar wel eerst razend was dat de rol van Lestat naar Tom Cruise ging. Toen ze echter de film zag, heeft ze alle kritieken publiekelijk ingetrokken en was vol lof.
Maar erg goed. Je voelt de eenzaamheid, de doelloosheid, het leven in het donker, de algehele misere. Maar nogmaals het haalt het niet bij de boeken.

Pres

Avatar

Leuke film met inderdaad mooie kostuums en de decors mogen er ook best wezen. Ik vond ze alle drie wel goed; Cruise, Banderas en Pitt. Wat misschien interessanter zou kunnen zijn is om de rollen van Pitt en Cruise om te draaien. De in hogere rang 'gentleman' Vampire Louis (Pitt), die de losgeslagen 'weet niet wat ik met mijn nieuwe krachten moet doen' Lestat (Cruise) in toom moet houden en ondertussen op zoek is naar de volgens hem oudste Vampire (Banderas) wat uiteindelijk resulteert in een interne strijd tussen the Good and the Bad Vampire. Lestat mag hier wel de rol van the Ugly hebben 8-). Wanneer je gebeten wordt verandert je uiterlijk en uitstraling, je ziet er volwassener uit. Dus Banderas als 17-jarige kan er best mee door.

Pieternel

Avatar

:} Wel heel erg harde kritiek.

Persoonlijk vind ik dat Tom Cruise het prima doet als Lestat. Was daar in eerste instantie wat sceptisch over. Ik had meer moeite met Brad Pitt. Niet persé omdat hij slecht speelt, maar Louis natuurlijk eigenlijk best wel een zeurpiet (sorry).
Met de kritiek van Kurz over Banderas en Rea ben ik het wel eens.

Over het algemeen vind ik het best nog wel een aardige verfilming. (Maar ja, het kan natuurlijk altijd beter........)

Colonel_Kurz

Avatar

Een enorme tegenvaller in vergelijking met het boek, vooral Cruise, Banderas en Rea lijken er niks van begrepen te hebben. Alleen Pitt is goed gecast als Louis. Veel subtiliteit is verloren gegaan in het script, dat geschreven is door Anne Rice (Hoe kan je je eigen boek zo tekort doen?) en een aantal belangrijke details worden achterwege gelaten in de film. De algehele sfeer van de film valt me nogal tegen, net zoals de decors.

Ondanks dat is het een aardige film om naar te kijken. Maar niets meer dan dat.