Erin Brockovich

Erin Brockovich (2000)

She brought a small town to its feet and a huge corporation to its knees.

Reviews (6)

Tarkus

Avatar

Deze prent heb ik me onlangs aangeschaft en dus ook opnieuw bekeken.
Eigenlijk moet ik niets veranderen aan mijn commentaar van toen ik de film in 2007 zag, alleen een kleine wijziging volstaat... Dit is de DE BESTE rol van Julia Roberts ooit, de Oscar die ze hiervoor heeft ontvangen is zeer terecht. Top ! Top ! Top !

Commentaar 2007:
Prachtige film is dit.
Het verhaal, waar gebeurt trouwens, wordt zeer goed en geloofwaardig gebracht.
Dit is een Julia Roberts in topvorm, ik persoonlijk vind het een van haar beste rollen die ze tot nu toe heeft gespeeld. Ook Albert Finney is uitstekend als Erin's baas.
Bij de extra's staat een 4 minuten durend interview met de echte Erin Brockovich, een goede raad, kijk er eerst eens naar, dan zal je de film nog meer weten te appreciëren, en zal je ook merken hoe goed Roberts wel is.
Echte een aanrader deze prent.

Sai

Avatar

Ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar Julia Roberts maakt de film. Ze is erg op dreef en heeft tal van best wel toffe oneliners. Af en toe komt het overdadig sentiment wel om de hoek kijken en de film slaagt er op wonderbaarlijke wijze in om zowel te lang te duren als een te abrupt einde te hebben, maar het kijkt gewoon erg lekker weg. Best okay, dus, zeker in het waargebeurd-genre. 7.

Speedy1980

Avatar

******* he Marty, zon opmerking, als iemand een film wil kijken omdat ie het leuk vind, en niet dezelfde smaak heeft als jij, je hoeft dan geen iq te hebben van onder de 100, die lijk jij namelijk wel te hebben, Maar goed kon het ff niet laten om een account aan te maken om te reageren.

Jij je zin Marty, maar goed ik bedoelde ******* wat een opmerking niet ******** marty. Mijn excuses daarvoor. Hopelijk snap je wel wat ik bedoel,

Hierbij geedit.

mosquito

Avatar

Tja julia roberts, naar ruim 10 jaar heb ik het wel gezien van deze dame , het wordt tijd dat een andere actrice het stokje overneemt, ze blijft altijd dat zelfde engeltje met dat bekende zoet glimlachje, geef anderen maar eens de kans, welnu de film, duidelijk zichtbaar en soms zelfs geforceerd in mekaar gezet met maar 1 doel het binnen halen van een oscar, bovendien is ie nogal traag en soms langdurige .
3 ster van de 5

jacq

Avatar

De film is op zicht wel vermakelijk, waardoor weet ik niet want het verhaal ging me snel vervelen. Dan zal het toch het spel van Julia geweest zijn, waar ik absoluut geen fan van ben, maar hier speelt ze best redelijk vond ik. En ja ze heeft hier een oscar voor gewonnen. Vind haar altijd ietswat "overacting" zo ook bij the mexican dus tjaaa. Maar een ordinair typetje is haar wel op het lijf geschreven. Zoals pretty woman, mystic pizza. Al met al toch wel de moeite waard.

LekkerDoen

Avatar

Nou ben ik sowieso dol op Julia Roberts, vooral in romantische comedies, maar deze film vond ik ook best aardig. Eigenlijk best wel goed. Eigenlijk heel goed.
Want dit is een thema wat mij totaaal niet aanspreekt.. en toch.. toch heb ik er 2 uur geboeid naar gekeken.
Dat betekent alleen maar dat er gewoon goed geacteerd wordt in deze film en dat het tempo (ondanks het saaie onderwerp) er toch goed in blijft.

Al met al, gewoon een vermakelijk drama. Zoals altijd met de sores van een ander >Smiley face