Léon

Léon (1994)

You can't stop what you can't see.

Reviews (5)

MovieMazzter

Avatar

Heb de film nu pas voor het eerst gezien, mede doordat ik nieuwsgierig was vanwege de hoge IMDB waardering. Het is een a-typische misdaad / actie film van regisseur Luc Besson met een geweldige Jean Reno in de hoofdrol en een hele jonge Natalie Portman. Kinderen in films brengt altijd een bepaald risico met zich mee vind ik en er zijn momenten dat ik me erger aan de rol van Mathilda. Misschien was Portman net iets te jong voor die rol en nog teveel kind, iets wat de geloofwaardigheid een tikkeltje geweld aandoet. Dat is uiteraard niet haar fout. Ondanks dat is de film een echte aanrader, vooral door Jean Reno en de goede actiescenes. 8/10

Moviespecialist

Avatar

Ik heb Leon pas een half jaar geleden voor het eerst op tv gezien en ik heb er geen momment spijt van gehad dat ik er de hele avond naar heb gekeken!
Leon is een echt top film met geweldige rollen van onderandere Jean Reno, Natalie Portman en natuurlijk een geweldig spelende Gary Oldman!
Voor mij is Leon de beste Franse film die ooit is gemaakt en die geweldig laat zien dat buitenlandse films soms gewoon beter zijn dan Amerikaanse films!

8.0/10

jaime91

Avatar

Wat een film om je filmcarrière mee te beginnen. Die Nathalie Portman heeft hiermee een hele slimme keuze gemaakt. Ze is hier idd nog heel erg jong maar toen was ze al een goede actrice. Gary Oldman speelt de schurkenrol fantastisch en zet een ontzettend gestoorde badguy neer, maar de grootste troef is natuurlijk Jean Reno als Léon. Echt prachtig hoe hij de rol van een volgens mij autistische huurmoordenaar die een mooie maar ook ietwat vreemde band krijgt met een jong meisje. Dat is namelijk iets wat mij niet helemaal lekker zit. Ik weet niet precies hoe oud Portman hier is maar ze ziet eruit als een kind van 12 a 13 jaar en de band die zij met Léon heeft gaat soms nog wel eens iets verder dan een vader en dochter relatie. Gelukkig houden ze het nog netjes maar heel soms gaan ze toch even buiten die grens en dat vind ik eerlijk gezegd niet gepast.

Dat is ook eigenlijk het enige wat ik hierop aan te merken heb, voor de rest is dit gewoon een prachtige film! Ontroerend en met een mooi verhaal en prachtige acteerprestaties van de hele cast! Wat een film! :W

CAGE

Avatar

Te gek dat ie weer eens op de buis verschijnt. Het komt niet vaak voor dat deze op tv komt. Ik ga gewoon weer kijken.Vind hem namelijk altijd een genot om te zien. Jammer dat zenders vuilnis als Armageddon enz. zo vaak vertonen dan zulke exemplaren. Je hoeft je ook niet meer te schamen als man dat je melk drinkt als je Jean Reno zo ziet in deze film. Proost! ;) :+

CAGE

Avatar

Ik vond het eerder echt raar dat er vandaag in de Spitskrant niks staat vermeld over deze topfilm, terwijl ze wel over Six Days And Seven Nights vermelden en nog zo een andere on interessante film!:} Dit is een van de films die me de laatste jaren het meest is bijgebleven. De combinatie tussen Drama en Actie is hier echt mooi neergezet en vooral het treurige einde van deze film doet deze film niet znel vergeten! Se7en is top maar deze is toch ietsjes beter. Petje af voor deze prachtige memorabele actiefilm. Trouwens Jean Reno is hier in deze film erg onverwacht goed en Natalie Portman hetzelfde zeker op die jonge leeftijd!Mijn lievelings film.