Se7en (1995)

Earnest Hemingway once wrote, "The world is a fine place and worth fighting for." I believe the second part.

Reviews (5)

MovieMazzter

Avatar

Erg goede film die ik na een fiks aantal jaren weer eens bekeken heb. Topfilm die je vanaf begin tot eind aan de buis gekluisterd houdt. De spanning en suspense wordt de hele film in stand gehouden. Morgan Freeman is voor mij de ster met Brad Pitt die beter wordt gaande de film. en natuurlijk op het eind een briljante Kevin Spacey. Een minpunt vind ik toch wel de vele donkere scenes (voor de duidelijkheid : onvoldoende belichting), wat ik nooit plezierig vind om naar te kijken.
Jammer anders had ik een 9 gegeven. Maar het blijft een topfilm en een aanrader voor degenen die hem nog niet gezien hebben, al is dat moeilijk voor te stellen. 8/10

Moviespecialist

Avatar

Voor mij zal The Silence of the Lambs mijn beste thriller film ooit zijn, maar Se7en staat zeker ook erg hoog op mij lijst!
De film is geniaal bedacht en Brad Pitt, Morgan Freeman en natuurlijk Kevin Spacey vertolken hun rol erg goed.
Ik heb erg in de film gezeten toen ik hem voor het eerst zag en zal Se7en ook nooit afkraken of zwart maken omdat ik The Silence of the Lambs beter vind.

8.0/10

JamesBond

Avatar

Meesterlijke film!

Heb de film op blu-ray gezien en daar ben ik best wel blij mee.. Aangezien de film van 17 jaar geleden is, zie je wel dat de effecten heel erg opgeknapt zijn..

Het verhaal van de film is in 1 woord geweldig! Het is super spannend en super realistisch, vooral de zonden zijn best vies. Alles zit heel listig in elkaar en de sommige wendingen zijn ook erg goed!
Film is veel minder eng dat ik verwacht had, het is allemaal wel erg donker, maar dat hoort echt bij de film!

Over de cast valt niks te zeggen. Morgan Freeman en Brad Pitt spelen echt geweldig!

Echt een aanrader en 1 van mijn favoriete films! Zeker kijken!

10/10

Wood Clinteast

Avatar

/quote mode=on

Mills:"Has he tried to speak or communicate in any way?"
Dr:"Even if his brain were not mush, which it is, he chewed off his own tongue long ago."
Somerset:"Uh... Doc, is there absolutely no chance that he might survive?"
Dr:"Detective, he'd die of shock right now if you were to shine a flashlight in his eyes. He's experienced about as much pain and suffering as anyone I've encountered, give or take... and he still has hell to look forward to. Good night."

/quote mode=off

Typische film de je steeds weer opnieuw kijkt, een heuse zap-hanger.
Tijdloos...

mickvh

Avatar

Dit is een werkelijkwaar een fantastische thriller! De film gaat over twee detectives die een seriemoordenaar zoeken. Doordat detective Somerset (Freeman) over een week met pensioen gaat, heeft z'n opvolger, Detective Mills(Pitt) zich bij hem gemeld. Ze hebben niet veel tijd om de moordenaar te vinden omdat de moorden steeds meer en gruwelijker toenemen. Dan ontdekken ze overeenkomsten met De Zeven Dodelijke Zonden... Zullen ze de moordenaar vinden, of niet?:Y

De acteurs spelen geweldig. Morgan Freeman, Brad Pitt(bull) en Gwyneth Paltrow spelen de sterren van de hemel. Maar er is één acteur die er helemaal bovenuit springt, en dat is natuurlijk topacteur Kevin Spacey.
De personages zijn echt geweldig om te volgen. Zelfs zo geweldig dat je met elk van de personages mee kunt voelen, dus elk los van elkaar. Het verhaal is ook prachtig bedacht en geniaal in elkaar geflanst, zodat je tot het einde van de film nog steeds in je zetel vastgeplakt zit (figuurlijk bedoelt hoor Smiley face ).

Door de naargeestige donkere sfeer (Neo Noir stijl) wordt je meteen de film ingezogen (ook figuurlijk Smiley face ). Door het razende tempo wordt er eigenlijk meer aandacht besteedt aan het drama, het verhaal, en het ingenieuze spanningsopbouw; dan de actie. Regisseur David Fincher weet de vaart er in deze film goed in te houden, wat van deze film een brilliant entertainent kunstwerk maakt.


Oftewel, DEZE FILM MOET JE ZEKER ZIEN!

[rating 5]