From Dusk Till Dawn

From Dusk Till Dawn (1996)

One night is all that stands between them and freedom. But it's going to be a hell of a night.

Reviews (5)

Tarkus

Avatar

Deze fantastische prent nog eens opnieuw gezien, 'n vermoedelijk niet de laatste keer.
Het is en blijft een geweld(dad)ige film !!
Heb niets toe te voegen aan mijn eerste commentaar, uitgenomen dat ook de soundtrack niet te versmaden is !!

Commentaar 2007:
Dit is natuurlijk een klassieker in het genre.
Een super goede Clooney, wat niet altijd van hem kan gezegd worden. Een prachtig acterende Tarantino, in een rol die hem op het lijf is geschreven.
Ook de andere acteurs zijn prachtig, Harvey Keitel en de nieuwe ontdekking toen Juliette Lewis, die later zou bewijzen dat ze zich best kan inleven gewelddadige rollen.
Maar wat dan gezegd van het optreden in deze film van Salma Hayek, werkelijk prachtig, en ik heb zo'n vermoeden dat men voor de rol van Jessica Alba in 'Sin City' hier de mosterd heeft gehaald, beide scènes zijn praktisch identiek al is er in de laatste dan geen sprake van vampiers.
Voor de liefhebbers van de eerste samenwerking tussen Rodriguez (Regie) en Tarantino (Scenario en hoofdrol), en mensen die van vampiers en veel (heel veel) bloed houden is dit een 'must seen-picture'...

filmfreakz

Avatar

Zoals ik gewend ben zend de belgische tv alleen maar goede films uit in het weekend. Ook from dusk till Dawn is er zo een. Prachtig acteer werk van alle hoofdrol spelers. Tarantino, Juliet lewis, George Clooney ze spelen allemaal geweldig. De film begint vrij gewoontje maar heeft op gegeven moment een verassende wending. Gewoon echt een aanrader om te kijken leuk verhaal leuke humor leuke karakters.

Misschien dat tarantino eens kan stoppen met inzoomen op blote tenen, want dat doet ie in elke film dus ook in deze. Hij speelt wel een geweldige vieze smeerkees in deze film overigens, meesterlijk gedaan, goed acteer werk

nicky86

Avatar

Luitjes niet om het een of ander...Lees nou maar eens wat meer op internet...als je goed kijkt of leest natuurlijk zul je zien dat er hier ffeiten over staan... Bij Sin City merk je vooral aan de dialogen dat Tarentino hier een flinke vinger in de pap bij heeft gehad..als je kijkt naar pulp fiction en jackie brown hier zaten alijd dialogen in die in feite nergens over gingen maar wel super vet waren...als je kijkt naar Sin City zitten er sommige stukken ook hierin.. maar goed ik denk toch dat iedereen hier een eige mening over heeft...Maar denk toch dat ik er aardig bij in de buurt kom...ik vind de meeste tarentino films wel vet er zitten ook wel een paar mindere films tussen...maar goed je kunt niet altijd oscar materiaal schrijven:P...Luitjes ik hoop jullie fkes genoeg zoek voer gegeven te hebben...

Devil_N

Avatar

Dit is ook niet echt een Tarantino film. Geschreven door QT, geregisseerd door Robert Rodriguez.

Ik heb begrepen dat QT deze film heeft geschreven op verzoek van het make-up bedrijf van deze film, als soort van showcase voor hun maskers. En dus heeft ie er voor de helft een Tarantino film van gemaakt, en de andere helft is wat van hem gevraagd werd. 't Is een bizarre combinatie, maar ik vind het wel geslaagd.

Djie

Avatar

Geniale film! Deze moet je echt gezien hebben wanneer je van horrorfilms houdt, klassiekertje naar mijn idee. Deel 2 is ook nog wel aardig, maar deel 3 valt vies tegen.

De acteurs in deze film verdienen allemaal lof. Zowel Tarantino als Clooney weten een topfilm neer te zetten en de ommezwaai van een actiethriller naar een horrorfilm geloofwaardig te brengen. Ook de humor is prima in deze film verwerkt.

Erg leuk:

tarantino's 'erotische' droom over Lewis;Richie, would you do me a favor and eat my pussy for me... please? en natuurlijk de 'deurwaarder van de club;Pussy, pussy, pussy! All pussy must go. At the Titty Twister we're slashing pussy in half! This is a pussy blow out! Make us an offer on our vast selection of pussy! We got white pussy, black pussy, Spanish pussy, yellow pussy, hot pussy, cold pussy, wet pussy, tight pussy, big pussy, bloody pussy, fat pussy, hairy pussy, smelly pussy, velvet pussy, silk pussy, Naugahyde pussy, snappin' pussy, horse pussy, dog pussy, chicken pussy, fake pussy! If we don't have it, you don't want it!