Rear Window

Rear Window (1954)

The most UNUSUAL and INTIMATE journey into human emotions ever filmed!!! (1962 re-release)

discussie

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Tarkus

Avatar

Zeer goede Hitchcock-klassieker met een prima James Stewart en Grace Kelly.
Hoewel de ganse film zich in één kamer afspeelt zit de film toch boordevol spanning en is boeiend van begin tot einde.

13woutie13

Avatar

Aardig filmpje die niet veel boven de normale mystery/thriller film uitsteekt. Camerawerk op de set is natuurlijk wel geniaal en ook het acteerwerk is om van te genieten, Grace Kelly is natuurlijk ook een schoonheid:W

7*

roobin_22

Avatar

Mooie film, komt traag op gang maar het laatste halfuur is erg spannend. Je denkt telkens goh wat voorspelbaar, maar het blijkt toch telkens net iets anders te gaan dan je zou voorspellen, wat het plezierig maakt naar te kijken. De film wordt inderdaad ook nog eens op pijl gehouden door de prachtige verschijning (letterlijk en figuurlijk) van Grace Kelly!

swompie

Avatar

Wel goede film, maar iets overschat in mijn ogen. Tuurlijk wordt de spanning in de film goed opgebouwd, maar de film is in mijn ogen af en toe ook wel een beetje voorspelbaar en saai (mede dankzij de saaie filmmuziek). Uiteraard wel uitstekende acteurs en actrices met voorop natuurlijk Grace Kelly :9 ==> 7/10

gert

Avatar

Gelukkig bestaat er nog zoiets als een videorecorder. Anders had ik deze prachtige film alweer niet gezien.
Toch mooi hoe Hitchcock de spanning weet op te bouwen terwijl vrijwel de gehele film vanuit het apartement van L.B. Jeffries wordt geschoten. Goed acteerwerk, prachtig kleurgebruik en erg intrigerend en spannend. Voor mij is dit Hitchcocks beste (van hetgeen ik tot nog toe van hem gezien heb)
[rating 4.5]

Saartje

Avatar

Ik heb eens een deel van de film met Christpher Reeve gezien en eerlijk gezegd irriteerde ik me nogal aan hem. Wel heel erg spijtig van zijn ziekte.
Deze film ga ik toch kijken.