Jesus Christ Superstar (1973)

and now the film...

Reviews (6)

Tarkus

Avatar

We zijn inmiddels 40 jaar later, na het verschijnen van deze prent, en eindelijk is hij dus ook verkrijgbaar op blu-ray.
Veel heb ik niet toe te voegen aan mijn eerdere commentaar, buiten dat de film mooi is gerestaureerd op deze schijf, en hoewel het geluid nog steeds 2.0 Stereo is, het toch perfect klinkt in surround.
Het zal wellicht niet de laatste keer zijn dat ik deze prent heb gezien... toen ik 40 jaar geleden de LP kocht heb ik hem grijs gedraaid, het is en blijft prachtige muziek om steeds weer opnieuw te beluisteren, en dus ook te bekijken.
Een aanrader deze film, voor iedereen die van rockmuziek houdt !!

Commentaar 2007:
Toen ik de film de eerste maal zag, nu meer dan 30 jaar terug, was ik meteen overdonderd, en wel door de prachtige muziek.
Hoewel iedereen het verhaal wel zal kennen is deze uitvoering ervan prachtig gedaan. Soms waan je je in de tijd waarin het oorspronkelijke verhaal zich afspeelt, maar de accenten in het verhaal brengen je naar de hedendaagse werkelijkheid, waarin machinegeweren en tanks representatief voor zijn.
Zelfs al ben je niet gelovig, toch maakt het verhaal in deze film wel degelijk indruk.
Wat de cast betreft, die zijn stuk voor stuk prachtige artiesten, alleen is het spijtig dat men van hen, op Yvonne Elliman na, niet veel meer heeft gehoord na deze film.
Ik was vooral onder de indruk van de stem van Ted Neeley, en natuurlijk ook van Elliman die je de koude rillingen bezorgd bij sommige van de liedjes die ze vertolkt.
Het is spijtig dat deze DVD-versie niet is geremasterd, het zou een stuk bijdragen tot de kwaliteit van de muziek.
En heden ten dage is deze muziek nog steeds om van de smullen, een pracht van rockopera is dit.

Touchwood

Avatar

Meer dan geweldig dit, maar ik zou wel aanraden de DVD ervan aan te schaffen. Deze ondertiteling mist elk gevoel voor nuance en het geluid is helaas her en der toch wel erg slecht. En dat er reclameblokken tussendoor moeten is al niet wenselijk, maar doe dat dan in GODSNAAM niet middenin een scène. Dat kan dus echt niet, de hele opbouw van ‘The Temple’ naar de Palestijnen.
Neemt niet weg dat deze klassieker uit 1973 na al die tijd nog steeds met volle overtuiging recht overeind blijft staan, wanproducten als de gelijknamige stage versie uit 2000 met de kwelende Glenn Carter, ver maar dan ook ver achter zich latend.

Rita

Avatar

Ok, ik voel me genoodzaakt even van mijn principes af te stappen. Voor alle mensen die dat niet doorhadden er staat ook nog iets boven je reactieschermpje. Het gaat over on-topic. Dat betekent dat niemand er wat aan heeft als mensen hun geloof gaan belijden, noch als er mensen zijn die willen melden hoe dom ze geloof vinden. Ik zeg altijd maar, als er een goede aanwijzing bestaat dat christenen gelijk hebben, is het de ongefundeerde haat die mensen hebben voor andermans geloof. En dat tot op het punt dat ze een film niet zouden kijken, alleen omdat het over een Jezus gaat. Maar goed, laten we vooral de film beschouwen.

Dit is ten eerste een musical. Mensen die daar niet van houden kunnen dus gewoon niet kijken. Verder ben ik een van de mensen die het een klassieker noemen. Er werd toentertijd enorm veel over gesproken, en dus al automatisch een klassieker. Maar ook nu nog blijft het een mooie film. Het idee van een bijbels verhaal in een stijl van rockopera is sowieso al bijzonder. En, ongeacht of je gelooft of niet, het verhaal van Jezus is een mooi verhaal. Ten slotte is zijn oproep tot liefde en vergeving te vergelijken met de geweldloosheid die in de film over Ghandi werd tentoongesteld. Kortom, als film zeker de moeite waard, mits je van musicals houdt.

Dr. Strangelove

Avatar

En nu, alweer 2 jaar later, kan men beide Godeszonen op diverse manieren 'genieten' en de verschillen aanhoren en aanzien.
The Passion of the Christ is er namelijk ook vanavond.
Houdt u uw taco chips bij de hand ?
Voor dipsaus wordt in ruim voldoende mate gezorgd !

Goed man !
Jezus is voor ons (en onze zonden) een kleine 2000 jaar geleden aan het Kruisch gestorven !
(net als heel veel misdadigers en andersdenkenden; het was dan ook een reguliere straf in die zalige tijden)
Ik zeg altijd maar: Better him than me...

Evenzo geniet ze ! MEESTERWERK !!!

Let er wel op dat de uitzending 's middags is !!!

Dr. Strangelove

Avatar

Ik heb 'm ondanks bezit op eh...cdrom toch weer lekker op tv gekeken ! Klasse !

Fuck de reli achtergrond, fuck gott's zoon die voor mij (of ons) gestorven is.
Kan me niet bommen of JC blank, bruin, zwart, blauw of roze is. Evenzo betreffende Judas.

Gewoon prachtig gedaan !

Ik heb onlangs the Passion of the Christ gekeken en het viel me op hoeveel dialogen overeenkwamen met JCS ! Natuurlijk heeft JCS een veel creatievere en vrijere dialoog maar toch knap dat JCS zo getrouw is gebleven aan de strengheid van de Bijbel (blijkbaar, niet uit eigen ondervinding) gezien de overeenkomsten met tPotC.

Sieberdesieb

Avatar

Hey oke je vind de film slecht.. goed kan ik inkomen .. maar waarom is die film slecht? Omdat ie over Jezus gaat de zoon van God die voor ons gestorven is aan het kruis? Of omdat er geen film gemaakt mocht worden over zon geweldig iets!!.. Ik vind het goed dat er films worden gemaakt over de bijbel en vooral over Jezus. waarom vind ik het goed??? Omdat mensen meestal geen zin hebben om de eeuwen oude bijbel open te slaan. daarom een goed iniatief van de film makers om deze film te maken!!. Het is nu toch meer dan 2000 jaar geleden dat Jezus aan het kruis ging en dat voor ons!