Alien: Resurrection (1997)

It's already too late.

Reviews (5)

Tarkus

Avatar

Ook deze eens opnieuw bekeken. Blijft een van de beste uit de reeks.
Hiermee heb ik ze allemaal nog eens bekeken, en heb de derde film ook ene hogere score gegeven, maar veel heeft te maken dat ik de langere versie beter vind dat de normale bioscoopversie.
Maar het blijft in zijn geheel een indrukwekkende serie films. Aanrader voor elke SF-liefhebber.

Commentaar 2008:
Vierde, en laatste van de originele Alien-filmen, die wederom barst van de special effects en actie.
Ik vind deze een van de betere uit de reeks, samen met de eerste.
Ook hier wederom een cast met de bekende namen uit de tijd wanneer de film is gemaakt, en omdat deze dateert uit 1997, zijn er wel enkele namen bij die nu nog steeds furore maken en zelfs hoofdrollen spelen in hun eigen vervolgfilms, o.a. Ron Perlman in "Hellboy".
Maar ook Winona Ryder speelt hier een perfecte rol, een van haar beste rollen ooit.
Het is waarschijnlijk ook de allerlaatste ‘echte’ Alien film deze, heb ooit in een interview met Sigourney Weaver gehoord, dat zij er niet meer aan denkt om nog eens in de rol van Ripley te kruipen, en van de spin-offs die er al zijn gemaakt (AVP 1 & 2) distantieert ze zich volledig.
Maar misschien is het maar best om het bij deze 4 te houden voordat men een echte miskleun gaat maken.
Kort samengevat, de 2de vind ik persoonlijk de beste van de 4, gevolgd door deel 1 en 4.. maar ook het iets mindere derde deel mag je zeker niet missen.
Het is een "Quadrilogy", zoals de box heet waar ze alle 4 in zijn samengebundeld, om zeker niet te missen.

Symb-watcher

Avatar

De eerste 2 delen zijn gewoon het best. Die daarna komen zijn zeer vermakelijk, maar overal gewoon minder spannend en nogal nutteloos. Ik vindt de 4de overigens wel beter als de 3de. In de 4de zit toch meer spanning en smerigheid Gewoon meer horror zeg maar. Het verhaal is ook beter en leuker, wat meer inhoud.

Het blijft trouwens wel f*kking irritant dat als Ripley wil vertellen over die aliens dat telkens niemand haar gelooft :P

Il Padrino

Avatar

Ik vond deze een suk beter dan Alien³. Dat was echt een overbodig hoofdstuk. Dit deel had tenminste nog iets toe te voegen aan de Alien evolutie, en maakt het verhaal min of meer rond door de thuiskomst op Aarde. Ook ziet het geheel er mooier uit dan ooit, met dank aan Jeunet. Maar de echte spanning van de eerste twee delen hebben 3 en 4 toch niet. Mijn top 4:
1: Aliens
2: Alien
3: Alien Resurrection
4: Alien³

heywoodfloyd

Avatar

Hmm...

De vorige keer dat ik hem zag kon ik het niet langer dan een half uur uithouden. Deze film is echt te slecht voor woorden. Maar goed, ik ga hem deze keer wel helemaal kijken, onder het mom van dat ik dan alle Alien-films heb gezien (Alien-waardig of niet). Alien³ had ik vorige week gezien. Zeker niet zo goed als Alien en Aliens, maar naar mijn mening wel ondergewaardeerd. Resurrection, aan de andere kant, is overgewaardeerd. Het is belachelijk dat die op twee tiende na dezelfde rating heeft als Alien³.