The Running Man

The Running Man (1987)

Welcome to America in 2019, when the best men don't run for president, they run for their lives.

Reviews (4)

Mr. Hulot

Avatar

Als je een film maakt die over 30 jaar speelt, vermijd dan alles wat nu in de mode, hip of al bijna uit de tijd is. In 1987 was dat: schoudervullingen, getoupeerde kapsels, speelgoedcomputers, bandplooibroeken, cassettebandjes, Peter R. de Vriessnorren, dameshoedjes, luxaflex, body- en beenwarmers en te vierkante auto's. Deze film zit zo stampvol met al deze dingen dat het een perfect beeld geeft van het qua mode en vormgeving meest lelijke decennium van de vorige eeuw. De rest hangt van knulligheid stunteligheid en sulligheid aan elkaar. Het "stuntwerk" is niet om aan te zien.
Het geld dat aan setdressing en styling besteed had moeten worden, is vermoedelijk geheel opgegaan aan het showballet in bodystockings dat de hele film lang door het beeld dartelt. Meer 1987 wordt het niet.
Arnie's accent, en de manier waarop hij altijd een seconde te lang met zijn tekst wacht, werken in deze film op de zenuwen. Maar die baard in het begin staat hem goed.

Steve Harwin

Avatar

Heej, een ouwe Arnie film als film van de dag?
Zou Bolo het al weten?

Deze heb ik echt al wel heel vaak gezien.
Hij is best ok, alleen wordt er, met name in het script van die showhost, wel erg veel nadruk gelegd op het gegeven dat dit verhaal in de (ooit verre) toekomst afspeelt. Zie bijv. zijn uitspraak over Gilligans island, dat tegen die tijd blijkbaar bijna niemand meer kent.

Maar als deze film begint is Nederland-Tsjechië nog bezig...
Bovendien denk ik dat er daarna wat te vieren en te bieren zal zijn, dus voor mij vanavond geen Arnie.

jacq

Avatar

Had, zoals gezegd, de film nog niet gezien maar vond hem erg goed. Tja OK irriteerde me ook wel aan dingetjes dat eeuwige "I'll be back" , daar word ik dan even niet goed van.'

Maar erg goed verhaal, weer eens wat anders en ik vond Arnold er hier erg goed uitzien,
:P
Maria Conchito Alonso, heb ik nooit eerder gezien, heeft zij verder in nog meer films gespeeld, want ze kwam me ergens toch nog wel bekend voor (nou dit is niet duidelijk), maar kent iemand haar nog in andere films???????

shaffa2

Avatar

Naja, deze dan maar? Verhaaltje klinkt wel aardig...

Effe off-topic zeuren hoor, maar ehh.. "In 2019 leeft de VS onder een totalitair juk". (Nee nee, ik ga geen misplaatst grapje maken) Ik zat zo te denken dat ik nooit echt heb begrepen waarom in films die in de toekomst afspelen jaartallen worden genoemd. Is dat in dit geval het sort of apocalyptische denken van de Amerikanen (profetisch doel); is het om het verhaal wat aannemelijker te maken (kan het me haast niet voorstellen); is het een vorm van gemak o.i.d.; is het...? Zegt u het maar!

Je mag me ook gewoon negeren: ik wilde eigenlijk alleen deze zinnetjes opschrijven die ik al een poosje in m'n hoofd zing:

Where are we runnin' / We need some time to clear our heads / Where are we runnin' / Keep on working 'til we're dead / Where are we runnin' / Oo wee oo wee oo / Where are we runnin' now