Mission: Impossible II

Mission: Impossible II (2000)

Expect the impossible again

Reviews (4)

Olrik

Avatar

Toch wel de minste film is de serie. Met de actie is in dit tweede deel van de Mission Impossible serie weinig mis, maar helaas is er een tekort aan andere aspecten die aanwezig zouden moeten zijn. Bepaalde dingen in deze prent vallen amper serieus te nemen en het is allemaal nogal over de top. Het middenstuk was redelijk saai en dat was erg jammer aangezien het begin en het einde vol zit met actie. De muziek van Hans Zimmer vind ik ook niet echt speciaal, wat erg raar is aangezien zijn muziek meestal fantastisch is. Er zitten op zich wel leuke momenten in deze film en met de actie is niet echt iets mis, maar dat is gewoon niet genoeg.

5.5 / 10

Shifty777

Avatar

Objectief niet de beste film in de reeks, niet eens zo'n beste film overall. Maar dit is gewoonweg de equivalent van Bon Jovi muziek in filmvorm: schaamteloos gaat actie volledig erover waarbij de film zich toch nog serieus blijft nemen, alsof met een salto kogels ontwijken en vervolgens (zonder enig nut) je zonnebril opzetten de normaalste zaak van de wereld is. Een duidelijk voorbeeld van style over substance.

Maar begrijp me niet verkeerd, want daar hoeft niets mis mee te zijn. Wellicht ben ik bevooroordeeld, omdat ik deze film als 11-jarig jongetje in de bios zag en vervolgens honderden keren op videoband, dan ben je wellicht niet volledig objectief. Sommige films vallen dan echter tegen als je ze na zoveel herbekijkt, maar deze wil ik eigenlijk meteen nog eens kijken.

Daarnaast kan je om één feit ook gewoon niet heen, of je nou van deze extravagante actie houdt of niet. De film heeft namelijk een impact gehad op de actiefilms in het decennium dat hierop volgde. Sterker nog, hoeveel elementen van deze film zijn wel niet tot pop-culture fenomeen uitgegroeid?! De ontploffende zonnebril van Oakley die na de briefing weggegooid ontploft, de spinnende auto's die gekoppeld aan elkaar richting een klif gaan, Tom Cruise die aan het bergbeklimmen is, de wegvliegende duiven voor de actieheld, met een motor door het vuur rijden, skiën naast je motor, de sprong van de twee van de motor tegen elkaar, het mes dat vlak voor het oog gestoken wordt, het pistool dat omhoog getrapt wordt in het zand... en dan vergeet ik haast nog de helft, maar de helft hiervan heeft iedereen wel eens gezien.

Tarkus

Avatar

Ook deze film opnieuw bekeken, dit keer op blu-ray.
Ook hier geldt hetzelfde als bij de eerste film, geen toevoeging aan mijn eerdere commentaar, uitgenomen dat ook deze film nog beter uit de verf komt op BD.

Commentaar 2010:
Deze tweede film houd een beetje gelijke tred met het eerste deel.
Veel actie met een vleugje humor met een leuke gastrol van Anthony Hopkins.
John Woo is verantwoordelijk voor de regie, en dat merk je ook aan deze film, actie is zijn handelsmerk wel.

shareholder

Avatar

Sluit me aan bij de meerderheid hier.
Het is gewoon Tom Cruise in overdrive, niet dat ik daar nu zo'n fan van ben - maar het is wel een goeie film voor voeten op tafel en onderuitgezakt met veel snackwerk enzo. zwarte pijpjes pringles bij uitstek. enfin het gaat erom dat tom zich zoveel mogelijk inspant en jij je zo weinig mogelijk. Titel doet mij dan weer denken aan mijn good ole' C64. Dat spelletje was dus net zo vaag als deze film. Ach, onzin blijft den mens boeien he :B