Shaft (2000)

Still the man, any questions?

Reviews (4)

BeePee

Avatar

Ik vond dit een goeie film, zeker niet het origineel.. Maar dat is meestal bij remakes.. Vind wel het IMDB-cijfer wat ondergewaardeerd voor deze film! Zitten gewoon goeie actie-scenes in en leuke one-liners..
En met Samuel en zijn carriere is niks mis, de meeste films die hij gemaakt heeft waren gewoon goed.. In Starwars was hij ook goed, alleen de film kan niet iedereen waarderen, maar dat zegt niks over de rol die hij speelde..

CAGE

Avatar

Als je de lijst eens bekijkt waarin Jackson allemaal een rol heeft gehad is deze naar mijn mening zijn zoveelste misstap. Hij heeft gewoon heel wat verkeerde keuzes in films gemaakt in zijn lange carriere ondertussen. De man is ,ouder dan ik dacht, al 58. Destijds werd er veel reclame en commotie om deze film gemaakt, terwijl het niet echt zo een topper is wat de drukte erom deed denken. Jammer. Ondanks is ie voor mij nog steeds een van de leukste acteurs door zijn coole manier van acteren, die uitstraling enz.

Blargon7

Avatar

In mijn ogen een zeer matig verhaal. Had een aflevering van een gemiddelde politieserie kunnen zijn. Het is gewoon dat Samuel de film zo verschrikkelijk omhoog waardeert door zijn ongelofelijke coolheid dat het in mijn ogen de film helemaal red. Waanzinnig zo Cool die gas kan zijn in deze film, hoe een verschrikkelijk lulleltje hij kan zijn in een andere (Unbreakable)
Die gast kan gewoon alles hebben qua look. Kaal met cool baardje (Shaft dus), Helemaal kaal(Starwars), afro in Pulp, kort in Die-hard, Zelfs met z’n bad-hair day look in unbreakable pas ie helemaal in zijn rol (iemand hier die nog andere looks van m kunnen herinneren?)… respect! :W

JB

Avatar

De soundtrack van Isaac Hayes blijft natuurlijk wel briljant:

Shaft
Who's the black private dick
that's a sex machine to all the chicks?
(Shaft!)
You're damn right
Who is the man
that would risk his neck for his brother man?
(Shaft!)
Can ya dig it?
Who's the cat that won't cop out
when there's danger all about
(Shaft!)
Right on
You see this cat Shaft is a bad mother--
(Shut your mouth)
But I'm talkin' about Shaft
(Then we can dig it)
He's a complicated man
but no one understands him but his woman
(John Shaft)
:W