Falling Down (1993)

A Tale Of Urban Reality

Reviews (6)

notReal

Avatar

Laten we wel wezen: deze man heeft een stekie los...
Maar als je het zo ziet gebeuren, dan lijkt het ene een logisch gevolg uit het andere.. geweldige opbouw Smiley face

Doet me denken aan de scene uit Pulp Fiction waar Bruce Willis steeds een wapentje groter kiest als hij Marcellus Wallace uit zijn benarde positie gaat bevrijden; maar dan uitvergroot in 90minuten.

Heerlijk om eens zo te keer te gaan tegen de hufterigheid in de maatschappij! ;)

Breinmeester

Avatar

Veronica's favoriete programmeringsgatopvuller. Deze film is bijkans vaker op televisie dan Friends.

Overschatte film waarin Michael Douglas een heethoofd speelt die door eigen driftbuien zijn gezin verloren heeft en zijn frustraties afreageert op de veroorzakers van klein leed. De extreme close-ups tijdens de opening zijn typerend voor de film als geheel: het zet een toon die onmogelijk nog valt te overtreffen in de verdere verloop van de film. Het verhaal kabbelt dan ook zwakjes de afgrond in.
Alleen het leidmotief van de titel is de moeite waard.

CAGE

Avatar

Er staat dat ie 113 minuten duurt. Hoe wil je dat tussen 20.30 en 22.30 in krijgen met al die reclames ertussen. Ik denk dat ze de film iets korter maken. Maar verder vind ik dit een van mijn favoriete films die ik met genoegen vaker bekijk. En mij wordt ie nooit echt saai. Zoals die Douglas zijn controle verliest is echt geweldig. Mijzelf herken ik hierin maar al te goed. Ik heb nog nooit zo erg gereageerd, maar het zou niet onterecht zijn als ik het zou doen. Je voelt je zo erg onrecht gedaan dat je gewoon moet flippen. Ik ga hem ook maar weer eens bekijken en Douglas ondersteunen. :-S D-fens. Tell it to them Douggg.8-)

jacq

Avatar

Ik vind hem ergens enorm komisch en toch ook weer triest. Zeker herkenbaar. De openingscene met de vlieg is geweldig, je voelt dat de spanning zich bij Michael langzaam maar zeker opbouwt. Dan de scene dat hij op uitrust op een tjaa electriciteitskast (of iets van dien aard). En dat dat het terratorium is van wat gangleden. Michael heel verbaasd, jee, it says all that ????

Leuke film, met een lach en een traan.

Locust

Avatar

Staat bij mij al jarenlang stevig op nummer als beste film ooit.

Het is moeilijk onder woorden te brengen waarom precies.
Misschien omdat toen ik hem voor het eerst zag hij erg confronterend was. Mede veroorzaakt door de glijdende schaal waarbij elke scene telkens net iets verder gaat en alles wat de hoofdpersoon doet vergelijkbaar is met hoe je zelf onder gelijke omstandigheden zou (willen) reageren.

Er komt (hopelijk) een moment dat je een bepaalde scene te ver vindt gaan. Maar achteraf terugkijkend is dat beangstigend laat...bij mij in elk geval Smiley face

breul

Avatar

Wat een geweldige film met michael douglas,echt een topper, wat speelt die briljant,hoe een gewone man ineens alles word afgepakt,en doordraait,en dat
is zo levensecht,dat je je wel twee keer moet gaan,
bedenken,en realiseren, dat ook de gewone mens
het echt zat kan worden,en dan tot alles in staat is.
gewoon briljant,goed gespeeld,het neemt je helemaal op,deze film,echte aanrader,anders opnemen,veel kijkplezier.