The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006)

Speed Needs No Translation.

Reviews (3)

timdekw

Avatar

Ik heb zojuist The Fast & The Furious: Tokyo Drift zitten kijken.... :(
Dat zijn 100 minuten van mijn leven welke ik nooit meer terug krijg.
Ik kan gewoon echt niets verzinnen wat goed is aan deze film. Nouja misschien het vrouwelijk schoon en al die felle kleurtjes en lampjes op die auto's.

Het verhaal is zo clichématig als het maar wezen kan. Alle gebeurtenissen in de film zie je van al mijlen ver aankomen en zijn ongelofelijk ongeloofwaardig. De dialogen slaan echt nergens op, alsof er echt mensen zijn die alleen maar stoere dingen zeggen en iedere zin afsluiten met een quasi cool gezicht.

De acteerprestaties zijn van matig tot ronduit verschrikkelijk, uit welk hol hebben ze de hoofdrolspeler getrokken?? :-? Ik heb nog maar zelden zo'n irritante en ongeloofwaardige "acteur" in een big budget film gezien.

Echt verschrikkelijk, enige pluspunt is dat ik nu eindelijk kan zeggen dat ik alle Fast & Furious films gezien heb. Op naar deel 5 Smiley face

Tarkus

Avatar

Commentaar 2006:
De film is ideaal voor straatraceliefhebbers.
Ook liefhebbers van mooie en snelle auto's komen aan hun trekken.
Maar uit de reeks van 3 films is dit wel de mindere wat betreft het verhaal. Het scenario stelt niet veel voor.
Ik geeft een 3.5 voor deze film voor de geslaagde racescenes en stunt, en.. voor de voortreffelijke soundtrack.
Maar ik mis wel het talent van Paul Walker en hoewel hij een cameo optreden maakt in deze film, blijf ik de film met Vin Diesel (deel 1 dus) nog steeds de beste vinden, misschien dat hij in deel 4 (als dat er ooit komt) wel weer volledig van de partij is.
Ook wel leuke en interessante extra's op deze DVD.

Commentaar 2009:
Heb de film naar aanleiding van het verschijnen van deel 4 nog eens bekeken en het veranderd niets of weinig aan mijn commentaar van bijna 3 jaar terug.
Het scenario had veel beter gekund en ook het gebrek aan de acteurs van het eerste uur, Paul Walker en Vin Diesel doet de film geen goed.
IK blijf de film evenwel goed vinden voor de raceliefhebbers en ook de soundtrack kan niet stuk.
Ondertussen weten we ook dat de 4de film er is, met de beide acteurs uit het eerste deel.
Ik kijk er naar uit...

geertvdheide

Avatar

Het eerste deel was best goed. Het was meer dan alleen mooie auto's en spannende races. Er was hier en daar wat karakterontwikkeling, er werd redelijk goed geacteerd, en er zat wel een goed broeierig sfeertje in die film. Geen klassieker, maar wel erg leuk om te kijken.

Het tweede deel was oppervlakkiger en nepper: overdreven gesprekken tussen zogenaamd "coole" karakters, overdreven stunts, en een flauw verhaaltje. Redelijk geinig om met een par vrienden te zien, maar meer ook niet.

Ik heb dus ook niet echt veel hoop voor deze derde film, die ook het slechtste IMDB-cijfer heeft van de drie. Misschien huur ik hem binnenkort wel eens.