Van God Los (2003)

Keihard En Confronterend

Reviews (4)

Glennekeeeee

Avatar

Redelijk goede nederlandse thriller waar volgens mij evenwel nog meer had ingezeten. Vaak speelde de film teveel op clichés en haspelde het het normale stramien van een film af terwijl hier meer verrassing had in mogen zitten. Schijf heeft een nutteloze film en ligt vooral met haar benen open. Spijtig want ze heeft wel talent. De andere rollen worden wel goed in elkaar gezet maar ze hadden van mijn part nog iets zotter geworden. Maik is een sterke rol maar mocht nog iets gekker in de verf gezet worden.
De sterkte vind ik toch de voice over, al ben ik er niet zo een fan van. Maar die dialogen zijn sterk uitgeschreven en doen je even nadenken over de gedachten van Stan, vaak in poëtisch geschreven zinnen. Langs de andere kant haalt het wel vaak de spanning weg. De muziek is iets te cliché en soms kwalitatief aan de zwakke kant. Het einde is wel schitterend vind ik.

Al bij al een goede nederlandse misdaadfilm die wel nog meer potentieel in zich had maar dankzij goede vertolkingen, een degelijk scenario en dialogen die je doen nadenken steekt van God Los toch wel boven het gemiddelde uit van een Beneluxfilm

7/10

Peter2

Avatar

Beste Aoristus en Henkbay,

Helaas hebben jullie deze film niet begrepen. Deze zeer goed spelende cast, brengt maatschappelijk drama in beeld op een manier dat het je ziel raakt. Te meer, omdat het lichtjes op het, helaas, waargebeurde verhaal van de bende van Venlo is baseerd.

Het slot van de film is een duidelijke waarschuwing aan de jeugd van nu om te waken dat je niet op deze manier afglijdt. Heel hard in beeld gebracht. De film maakte een diepe indruk op mijn zoon.

Kortom: prima film over een niet-prima onderwerp.

Verder lezen:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Bende_van_Venlo

me against the world

Avatar

Hoewel ik het begin heb gemist kan ik toch wel zeggen dat ik de film niet bijster geweldig vind. Hij was wel redelijk, maar om nou te zeggen dat Weeber het uitzonderlijk goed doet als crimineel ventje vind ik toch echt wel te ver gaan.
Ik zat me juist te irriteren aan hem!

Ik ben niet zo weg van voice-overs. Er zijn natuurlijk uitzonderingen maar bij deze vond ik het niet echt geweldig...

Het was verder wel even wennen aan het accent :P

maar al met al was het wel een redelijke film

Filmfreak Leo

Avatar

Ik vind dat dit een van die nederlandse films is die bewijzen dat de nederlandse film industrie de laatste tien jaar steeds professioneler aan het worden is, "volwassener" zo je wilt.

Moesten we het voorheen doen met van die films waar schijnbaar verplicht tieten en piemels in moesten bungelen, waar vaak erg middelmatig in geacteerd werd en eigenlijk geen een film boven het maaiveld uitstak (en ik vind dit inclusief Turks Fruit), de laatste jaren worden er films gemaakt die echt goed zijn en een eigen karakter hebben.

Flodder was al niet slecht in het humorgenre, Phileine Zegt Sorry was zeer grappig en sterk. Binnen het actiegenre is Van God Los echt een topper die je rauw op je dak valt en niet meer los laat. Dat is nog eens films maken!

Al met al kijk ik uit naar nieuwe nederlandstalige toppertjes de komende jaren en dat terwijl ik een tien jaar terug niets nederlands keek omdat het de kracht niet had mij te boeien.