Basic

Basic (2003)

In a Secret War Truth is the Enemy.

Reviews (4)

MovieMazzter

Avatar

Te veel plotwendingen, waardoor het te veel effectbejag wordt naar mijn smaak. De uiteindelijke wending had leuk kunnen zijn, maar dan had de opbouw anders en zorgvuldiger moeten zijn. Het geluid viel me niet mee. Ik heb de film zonder NL ondertiteling moeten bekijken en dat viel niet mee in een film waarin het constant regent en bliksemt, waar mensen in helicopters aan het praten zijn en daarbovenop ook nog achtergrondmuziek noodzakelijk werd gevonden. Dat werkt dus niet echt lekker. Nogal basic om daar even over na te denken. Kom niet verder dan een 6-je.

Glennekeeeee

Avatar

Een filmpje die ik iedereen aanraad als je s'avonds rond 11,12u nog een lekker amusant filmpje wil bekijken: denk niet aan geloofwaardigheid van het verhaal want er klopt geen reet van maar ik hou s'nachts van zo een films waar de who dun it je in alle hoeken laat lopen en de ene na de andere plotwending op je afgestuurd word zelfs in de finale. Daarnaast heb je een heerlijk van de pot gerukte rol van L. Jackson en ook een soldie Nielsen en Travolta in de lead.

Filmpje die voldeed aan wat ik wou

6,5/10

AngelEyes

Avatar

Nog best een oke filmpje. Ik had verwacht naar lekker ongecompliceerde SBS-actie pulp te gaan kijken, maar de actie blijkt verruild voor een aardig whodunnit verhaal. Een opgeblazen Travolta heeft er zin in en Samuel L. Jackson is op dreef als sadistische commandant. Travolta moet de moord op Jackson en een aantal kompanen oplossen, maar komt in een web van ingewikkelde theorieën terecht. Op een gegeven moment buitelen de plotwendingen over elkaar heen om het plot maar zoveel mogelijk cachet te geven, uiteindelijk eindigend in een Usual Suspects-achtige ontknoping die niet bevredigt. Maar vermakelijk is het allemaal wel. Leuker dan Predator in ieder geval.
[rating 3]

Voila

Avatar

Lol, dat ze hier zeggen dat ze hem goed viden. O+

Ik vond het meer een flop film en ik vind het ook HEEL ERG RAAR dat deze in de bios binnekort wordt uigezonden.

Ik had hem gister gedownload en ging met spanning er naar kijken, het enige wat ik kan zeggen is dat er bijna totaal geen actie inzit, die vrouwelijke majoor of wat is het die speelt zo slecht echt!! :| En dit is zo'n film dat je 10x moet zien voordat je hem begrijpt, beetje travolta-flop filmpje, ook zeer jammer dat Samuel L Jackons meespeelt in deze film, hij kan wel betere rollen krijgen.

Nee nou niet echt een bioscoop filmpje, NIET de moeite waard.. geloof mij maar. :-S

Dit is meer zo'n film van 'Rules of Engagement' of die film van Densel Washington met die vrouwelijke soldaat of ze nou eervol of oneervol heeft gevochten, alleen deze hoort dan bij de geflopte reeks van deze opgenoemde films.