Matchstick Men (2003)

lie cheat steal rinse repeat

Reviews (3)

geertvdheide

Avatar

Het is waar dat je het einde kón zien aankomen als je er op lette. Ik liet me echter meeslepen in het verhaal, zonder teveel vooruit te kijken, en werd wel verrast door de plotwendingen. Ik probeer films altijd op die manier te kijken.

Ik vond het acteerwerk erg goed, net als het plot, de karakters, de regie en de humor. De film werkt tegelijk als komedie, als misdaad/heist-film en als speelfilm, en alle drie die facetten komen goed uit de verf. Dat lijkt me niet makkelijk om te maken. Nicolas Cage doet het super in deze film, en Alison Lohman speelt ook geweldig.

Omdat de film eigenlijk in meerdere genres past, denk ik dat veel mensen het een leuke film zullen vinden. Ik vond 'em in elk geval zeer vermakelijk.

[rating 4]

tukkerstein

Avatar

Zeer goede film. De op-een-na beste van Ridley Scott en de beste van Nicholas Cage (die ook erg leuk speelt dit keer en een interessant personage heeft). De film begint vermoeiend maar komt al heel snel op gang en wordt steeds boeiender. Het lijkt steeds meer een mooie maar standaard dramafilm te worden tot aan het einde het plot een enorme omslag maakt. Mijn mond viel open, zo iets dergelijks had ik al sinds 24 seizoen 1 niet meer gezien. Het allereinde is ook erg goed.

8,5/10

Zeurdoos

Avatar

Leuke film met een prachtig spelende Cage, die flink uit kan pakken met z'n neuroses, tics en fobiëen. Lohan (niet te verwarren met...) speelt een spring-in-het-veld dochter die plotseling op de stoep staat, wat uiteraard weer tot ellende en geluk komt. Het verhaal is wat braaf, met wat (subtiele) moraaltjes, maar het acteerwerk maakt een hoop goed!

Het einde is dan weer, ja, deels verwacht, deels niet, maar vooral aardig abrupt. Had er een grotere cimax in verwacht gok ik. Anyway, vanavond maar eens herkijken, 't is alweer 2 jaar terug.

[rating 4]