The Matrix Revolutions

The Matrix Revolutions (2003)

Everything that has a beginning has an end.

Reviews (5)

Tarkus

Avatar

Derde en laatste deel van de trilogie, die ik nu helemaal opnieuw heb bekeken op blu-ray.
Hoewel deze film van de drie de meeste actie bevat vind ik dit toch het mindere deel van de reeks.
Wellicht is voor mij het romantische gedeelte er een beetje teveel aan, niet echt passend in de ganse opzet van het verhaal vind ik.
Maar de 3 filmen in zijn geheel hebben me zeker niet verveeld, en zijn wel een belevenis om te bekijken, zeker op de BD-schijfjes, waarbij ook in dit deel vooral het geluid voor een ware explosie zorgt.

MrMyrmica

Avatar

Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat deel 1 het neusje van de zalm is wat betreft de trilogie. Deel 2 was de anus van de zalm en deel 3 ergens daar tussenin. Het leukste van de matrix zijn naar mijn idee toch de gesprekken tussen Neo en mr Smith. Het eindgevecht is niet boeiend maar wel wat er gezegd wordt wanneer ze samen in die kuil praten. It's not impossible, it is inevitable 8-)

johannes

Avatar

Ik vind deel 1 nog steeds het beste van de drie.
Om nu de andere delen slecht te vinden gaat me te ver.
Vind het best knap om een film vol aktie en verrassende effekten, want laten we eerlijk zijn, we (ik) waren toch verrast van de beelden; toch een filosofisch verhaal weer te geven.

Toch denk ik dat inderdaad deel 3 teloor gaat onder de speciale effekten en het wordt allemaal te bombastisch.

Neemt niet weg dat je wel moet kijken, zeker als je de andere delen hebt gevolgd

.

Blight

Avatar

Reloaded is in ieder geval onderschat.
Ja, je leest het goed, ONDERSCHAT.
Veel mensen klagen steen en been over het gebrek van antwoorden op de vragen die bij mensen opkomen bij het zien van the matrix.
Echter, deze vragen worden wél beantwoord.
Ook ik had eerst weinig goeds te melden over Reloaded, maar nadat ik hem nog een paar keer heb gezien zie ik veel meer detail.. Onder andere de verklaring waarom "een bepaald iemand" uit de matrix ook in "de echte wereld" weet te komen.
Het is een kwestie van heel goed opletten en aandacht besteden aan elk detail.

Aan de andere kant is het dan natuurlijk de fout van de regisseurs dat zij de antwoorden zo sneaky aan het licht brengen, want dat maakt de film minder toegankelijk voor het publiek.

Ik verwacht met Revolutions het zelfde effect te krijgen.
Na de 1e keer kijken vind ook ik sommige dingen wat vaag, maar ik kan dan ook niet wachten op de dvd..

easy1972

Avatar

Deel 1 was een topper met een open einde..... dan zie je hem wegvliegen.... daar gaat deel 2 in verder..... maar deze was qua spektakel zeer gaaf te noemen.... aan het eind van die film in de bioscoop werd de teasers voor deel 3 getoond, supersnel en echt de moeite waard om te zien.....
wat doe ik dus, ik ga naar deel 3......
en wat scherst mijn verbasing.... de film is zodanig slecht dat ik deel 3 niet liever had gezien......
de actie was te overdreven en de effecten die in de andere 2 delen waren te zien waren uitermate goed, maar in deel 3 te overdreven en te slecht ( ondertussen hebben ze in deel 3 al 34 fouten gevonden) deel was toppie, deel 2 werd beter en wat gebeurde er met deel 3????? vage bedoening en zonde om te kijken, teveel sentimenteel gekus, er gaat iemand dood (ik vertel niet wie) maar dat is al met vele gebeurt.....



vage film deel 3