School of Rock (2003)

Heavy mental... Take notes.

Reviews (4)

Glennekeeeee

Avatar

Jack Black is zo een typisch voorbeeld van een acteur die je moet liggen. Ofwel smaak je zijn aanwezigheid en soort humor, of je walgt ervan en wilt zijn optredens in films zoveel mogelijk vermijden. Ik behoor tot de eerste categorie, maar anderzijds moet ik toegeven dat vele van zijn films eigenlijk weinig voorstellen. The School of Rock behoort zeker tot éen van zijn leukere prestaties, maar ook hier komt het geheel niet altijd sterk uit de verf.

Het verhaal is simpel: Het personage van Black komt in een school terecht als niet-leraar en biedt in plaats van standaardlessen, rocklessen aan. Dit geheim houden is niet zo simpel en terwijl moet Black ook zijn valse identiteit weten te verbergen.

Dat Black als een egoïstische dromer word voorgesteld is geen échte verrassing. Die rol is typisch voor hem en zorgt ervoor dat zijn films soms wat repetitief aanvoelen. Dat de voorspelbare evolutie van het personage dan ook nog eens aan bod komt, voelt eigenlijk niet aan als een verrassing. Het kenmerkt eigenlijk ook de hele film. Alles bij elkaar is dit eigenlijk een dertien in een dozijn 'oudere hoofdrol met kinderpersonages rond hem heen-film'. Maar eigenlijk ligt de kracht van deze film al in de titel: rock. De film heeft dat kantje wel en hoewel de muziek op de finale na maar van matige kwaliteit is, zorgt het wel voor een ongeslepen kantje dat de film extra leuk maakt. Hoewel Black zich enorm amuseert in zijn rol zijn de rollen jammer genoeg rond hem nogal oppervlakkig, saai, en te uitvergroot. Alle typische cliché's van soorten karakters in een klas komen netjes aan bod én in de rollen voor meerderjarigen zitten belachelijk uitvergrote personages met de schooldirectrice voorop. De finale is ook geen verrassing voor een muziekfilm. Maar het zorgt wel voor een mooie apotheose en het is de makers ook te prijzen het tegenslag-moment dat altijd nét voor de finale komt, niet te zeemzoet te maken en zo kort mogelijk houd.

School Of Rock is een aardige muzikale komedie waarin vooral Black het kijken waard is. Het verhaal en personages zijn dan wel van matige makelij maar onderhoudend is het meer dan zeker.

6,5/10

jaime91

Avatar

Ik heb deze film een paar jaar geleden eens gehuurd, ik wist alleen nog dat ik dat toen wel een leuke film vond, heb de film nog eens bekeken via Netflix en het is echt een hele leuke film! Jack Black speelt zichzelf maar dat geeft niet want dat doet hij heel goed, de kids zijn niet de beste acteurs maar acteren doen ze aardig,maar ze zijn wel ontzettend getalenteerde muzikanten en Joan Cusack is top als de stijve directrice van de school. Ik heb ook ontzettend om deze film moeten lachen, de humor is ook erg goed. En na de aftiteling volgt er ook nog een geweldige en grappige toegift. Verder volgt de film wat de cliché paden al was ik verbaasd dat de kids The Battle of The Bands niet wonnen. Maar dat geeft niet omdat de film slaagt in wat ie moet doen namelijk mij als kijker vermaken en laten lachen. En de film heeft een hart, ik leefde toch wel met de kids en Black mee en ik had ook wel met ze te doen op sommige momenten. Dat ie dan een tikkie cliché is neem ik voor lief. Een geweldige feelgood film!

KoenZ

Avatar

Je kunt veel woorden vuil maken aan een film als deze. Tuurlijk, hij is erg voorspelbaar, het plot heeft niet veel om handen, en het is een lachertje als je het vergelijkt met de realiteit. Maar dat doe ik niet! In mijn ogen blijft deze film een van de allerleukste feel-good movie's ever. Veel rock insides, een uit de bocht gevlogen Jack Black, en een geweldige soundtrack. Deze film kan ik niet genoeg zien!

"It's a long way to the top....... If you wanna rock & roll!

Biff Tannen

Avatar

Ik vond Jack Black inderdaad ook echt slecht in King Kong (sowieso vond ik King Kong een slechte film)
Ik snap ook niet waarom iedereen Jack Black zo fantastisch vind. In High Fidelity vond ik hem wel goed, maar ik heb ook Tenoucious D de film gezien en daar vond ik hem nou niet echt hilarisch of de komedie god die iedereen zegt dat ie is. Deze film lijkt me wel redelijk trouwens.