Troy (2004)

For Victory

Reviews (9)

Zomaar

Avatar

Waar Gladiator me kippevel bezorgde en Das Boot het adrenalinegehalte opjoeg, liet Troy me na een half uur (langer hield ik het niet vol) achter met een groot gevoel van...niks. Bordkartonnen karakters, saaie dialogen, vechtscenes die me niks doen omdat de personages me niks zeggen....en irritant trompetgeschal om een en ander 'kracht' bij te zetten. Dan helpen zelfs Brad Pitt en Sean Bean niet meer.
Een gemiste kans, de Ilias verdiende een waardiger film. Het had zo mooi kunnen zijn. Jammer!

M@ch 5

Avatar

Ik vind het absoluut een topper. Ik vind het helemaal niet erg dat het niet helemaal volgens de "feiten" (in hoeverre dit daarwerkelijk feiten zijn) klopt. De sfeer is geweldig en de actie om te smullen. Ik vind Paris (Orlando Bloom) in deze film alleen wel een vervelend ventje!! Eerst zorgt hij voor de grootste oorlog allertijden, dan als hij moet vechten begint hij te janken als een schoolmeisje en tenslotte schiet hij Achilles dood als die zojuist zijn nicht (toch?..) heeft gered. Wat een stumper!

ezflow

Avatar

Wat reviewen jullie nou eigenlijk???
Jullie klaarbrlijkelijk nimmer falende kennis van de Griekse Mythologie, of gewoon een hele spannende en best geslaagde actie-film, met als achtergrond een Grieks Epos?
Lord of the Rings slaagde er in drie delen ook niet in om volledig getrouw te blijven aan het verhaal.
Dit is dan ook met name te wijten aan het feit dat bepaalde dingen nu eenmaal in een film beter uit de verf komen. Sommige ingredi├źnten moet een film hebben.
Ik vond het een kundig gemaakte film met als basis een belangrijke geschiedenis uit de Griekse Mythologie. Het doel de film was vermaak en spektakel... Niet het brengen van een multimediale geschiedenisles...

Sauron

Avatar

Nahjah, ik vond et echt geen goeie film, die orlando bloom speelde echt te veel als een watje, van het orginele verhaal is geen spaan heel gehouden en van de gevechten nog maar te zwijgen. Ik zat 2,5 uur gapend naar die film te kijken. De enige die ik wel weer leuk vond acteren was brad pitt waar ik persoonlijk dan wel weer een fan van ben. Die scene dat ie alleen op troye afkomt is echt geniaalSmiley face

weefselkweekje

Avatar

Ik vond er echt geen ruk aan... 2,5 uur "pompous dialog" met totaal-niet-spannende gevechten er tussendoor. Ik sliep zowat aan het eind...

Normaal houd ik wel van dit soort films, maar dan moeten de karakters beter uitgewerkt zijn, het verhaal interessanter zijn en de actie (veel!) beter gefilmd. Een paar echt mooie vrouwen kan dan trouwens ook geen kwaad.

Gladiator was wat dat betreft veel beter, om over Spartacus en Ben Hur nog maar niet te beginnen...

Het gevecht tussen Achilles en de reus was het hoogtepunt imho, en dat was al na 5 minuten...

balosa

Avatar

Bevat
heb hem inmiddels ook gezien, en om eerlijk te zijn vond ik hem wel ietwat tegenvallen, hij was zeker niet slecht maar had er toch meer van verwacht, de grote gevechten vond ik maar zeer matig, deze kunnen nog niet tippen aan de gevechten aan LOTR, Hector doodt "per ongeluk" de neef van Achilles en dus besluiten een paar tienduizend vechtersbazen er maar even mee te stoppen, vond dat nogal dom eerlijk gezegd, verder mistte ik nog veel andere helden die hebben gestreden in de slag om Troje, oke Odysseus werd dan nog even aangehaald. Verder is het wel een vermakelijke film, maar het had beter gekund...

edit-
de spoiler kun je dan dus beter in de spoiler-tag zetten...

Swaike

Avatar

Ja, dat snap ik dus niet.. in de Ilias zijn de goden in het verhaal meegenomen (duh).. in hoeverre gaat het verhaal in op de Ilias? (of zou het zo echt gebeurd kunnen zijn) (dus alle goden weggelaten.. wat jammer is, griekse goden zijn echt gaaf, wat een soap op die olympus ;))

Volgens mij proberen ze van 2 walletjes te eten wat dat betreft.. ze nemen wel namen als achilles, ajax, hector en paris mee.. maar gaan daar vervolgens mee om alsof het gewone mannen waren (achilles kon volgens het verhaal neit sterven alleen als hij geraakt zou worden in zijn achillesspees (dat toen die naam vast nog niet had :P) doordat hij was ondergedompeld in een of ander goddelijk water maar vastgehouden werd bij z'n beentjes (zo lang geleden dat ik grieks gehad heb)

De gladiator vond ik ook een prima film.. (vooral de eerste scene tegen de germanen) dus ik wil deze ook wel zien... ik heb er geen hoge verwachtingen van dus 't kan bijna niet tegenvallen

Ik hoop op meer reacties van mensen die de film gezien hebben..

Yosomite

Avatar

Ben vanmiddag geweest. Een behoorlijke teleurstelling.
Hij is "gebaseerd" op de Illias (aftiteling). Nou, heel vaagjes. En een aantal "wie doodt wie" is vokomen fout, verhaal niet goed gelezen. De rol van Ajax klopt gewoon niet. Paris overleeft het in de film, in het verhaal sterft hij voordat Troje ingenomen wordt.
Wat ik miste, en dat zou de film heel veel verbeterd hebben, is het vokomen gebrek aan goden en hun directe en indirecte invloed.
Nauwelijks een aanrader te noemen. Veel vechtpartijen maar weinig indrukwekkende scenes. De massale strandgevechten daar gelaten. Als de ietwat overtrokken bloederige scene met Patrokles weggelaten zou zijn, zou de filmkeuring 4 jaar omlaag kunnen.

aapejong

Avatar

In 1 Woord: Yessssss!

Wat een toffe film, ben net terug van de bioscoop
en TROY heeft aan mijn meeste verwachtingen voldaan.
Hektor en Achilles zijn werkelijk fantastisch. Ontzettend
veel mooie beelden van grote legers en de stad troye.
Vooral het gevecht tussen Hektor en Achillis is ontzettend spectaculair en
mooi in beeld gebracht. Verreweg de leukste film
die ik in de afgelopen tijd in de bioscoop heb gezien.
(kill bill 1/2 mee gerekend).
En met Peter (lawrence) O-toole als troyaanse koning, wat wil je nog meer!
Zeker voor de gladiator fans een must om te zien. Ik zelf vond troy leuker dan gladiator maar misschien komt dat nu omdat ik in een troy roes zit en moet ik morgen ochtend nog maar een keer de balans op maken. Smiley face