The Siege (1998)

On November 6th our freedom is history

Reviews (7)

Devito

Avatar

Nee, Cage, zeker niet mijn bedoeling. No hard feelings. Het onderwerp van deze film. The siege, raakt de actualiteit... Maar ik hoop op zoveel tolerantie, dat je én je mening kunt geven én elkaar kunt verdragen. Naast mijn weerwoord geen enkel probleem met andere posters, hoor.

Devito (een film die de realiteit raakt, raakt nou eenmaal meer dan alleen die film op zich. PS. Ik ben atheïst overigens Smiley face én op aanraden van CAGE mijn mening op het forum bij Van Gogh neergezet/toegelicht.)

CAGE

Avatar

@ Devito, Arno, oT
Wat een strijd zeg hiero. Is de christ/moslims haat hier ook al bezig? Devito ik snap je standpunt, niet veel op te merken hoor, maar Arno heeft ook wel ergens gelijk en oT hetzelfde. De benaderingen van Devito horen niet echt thuis bij dit forum, daar zijn extra de andere thema's voor in de plaats gezet!Deze pagina is ervoor om je mening over een bepaalde film te geven. En de andere uitspraken kun je kwijt op de andere thema's, forums die ook op deze pagina te vinden zijn zoals bijvoorbeeld bij het kopstuk Theo van Gogh is vermoord etc.. Maar we gaan toch niet elkaar racistisch benaderen he daar is deze pagina eigenlijk ook niet echt voor. Ik heb alleen 2 dingen hierop te zeggen : WAR IS NOT THE ANSWER ; Can't we just live al together in peace? Guess Not!:}

Arno

Avatar

* Uitsluitend on-topic posten. Voor discussies die buiten deze film/artikel treden, hebben we een forum.

Bovenstaande is de eerste huisregel m.b.t. postings dus ga nou niet lollig lopen te doen dat ik niet kan lezen want je zet jezelf alleen maar voor lul Devito.

Mensen die het niet eens zijn met je mening vertellen dat ze niet kunnen lezen is wel een heel erg povere manier om jezelf te verdedigen maar daar ga ik nu niet op in.

Over de film: Leuk geacteerd en een redelijk verhaal. Jammer dat de karakters allemaal redelijk zwart-wit zijn, daar had wel wat meer aandacht aan kunnen worden besteed.

[rating 3.5]

Devito

Avatar

Voldoende, zeker niet. Omdat ie die quote en mijn naam opzettelijk uit zijn verband rukt.

Overigens heb ik jouw mening over mijn tekst wel gelezen, maar NIET over deze film hier. Die van mij staat hierboven en in een iets ruimere context...en normaal ook, de film is nogal actueel, dat ik naar deze tijd verwijs...

Groet, Devito
(hoop dat JIJ geen moderator wordt, Arno. Daarvoor moet je nl. goed kunnen lezen ;) )

buscemi

Avatar

Nou ik ben in ieder geval geen Domino Day liefhebber. Dus ben ik nu ook al voor de tweede keer deze film aan het kijken. Hij bevalt me nog steeds best goed. Denzel is weer super. Je ziet ook heel wat andere bekende gezichten hierin voorbijkomen zoals LL Cool J heel eventjes, een acteur uit de soap Days of our Lives (Jack Deveraux), weet niet zijn echte naam, Tony Shalhoub ook bekend uit Thirteen Ghosts en de serie Monk enz... Weer een extra reden om deze film te bekijken! Smiley face

Devito

Avatar

Hallo, ik ben de film nu aan het kijken (tis nu reclame). Ik ken deze film niet.

Voor degenen die denken, dat het islamitische geweld niet aan te rekenen is aan dat intolerante geloof...SLA de wereldkaart er eens op na, en dan zal je zien, dat 80% van de oorlogen/brandhaarden in de wereld daar moslims bij betrokken zijn...zonder tegenstanders 'pakken' verschillende moslimgroepen elkaar, zoals in Karachi Pakistan al tientallen jaren gebeurt !

Ik ben ook altijd over-tolerant geweest, maar je wordt hier in Nederland daarvoor uitgelachen door extremistische figuren in de islam en hun meelopertjes...en daar heb IK nu dus even genoeg van... Leve het vrije woord en de eigen vrije cultuur. Wie daar niet tegen kan is blijkbaar in het verkeerde land terechtgekomen. Tis al agressief genoeg geworden in NL !

Benieuwd hoe deze film verdergaat...maar vrijheid is alleen te garanderen, wanneer deze niet in je gezicht ontploft. Hopelijk wordt het weer eens wat normaler in dit rattenhol-land.

Devito

basseh

Avatar

Crimson, ik denk dat je die film, hoe goed je 'm ook vond, niet helemaal hebt begrepen. Je lijkt het ongelijk van links uit die film te halen, terwijl dat mijnsinziens helemaal niet de opzet van die film is.
Ik vatte deze film op als een waarschuwing voor waar het over een kam scheren van een bevolkingsgroep toe kan leiden en niet als een bewijs dat Pim gelijk had ofzo... :S

Ik moest onlangs nog denken aan deze film vanwege de actuele gebeurtenissen in dit land. Ik denk dat we wel moeten beseffen dat gekken van alle kanten af komen. We kunnen niet alle moslims aanrekenen voor wat terroristen doen, net zo min als alle nederlanders aangerekend zouden moeten worden voor neo-nazi's die scholen afbranden.

Ik heb de situatie die in deze film geschetst worden altijd wel tot een reeele mogelijkheid beschouwd. Hoe dicht we nu bij die situatie zijn valt moeilijk te zeggen, maar zoals het nu gaat komen we wel steeds dichterbij.

Ik vond dit dus een film met een stevig achterliggend onderwerp en veel stof tot nadenken, maar het had wat beter uitgewerkt moegen worden. De actie leek toch belangrijker dan het onderwerp, terwijl de cast goed genoeg was om er een wat zwaarder verhaal van te maken... jammer, maar zeker het kijken waard, vooral in deze tijden.