Hellboy (2004)

Give Evil Hell

Reviews (4)

Olrik

Avatar

Heerlijke film!
Hellboy is altijd al een buitenbeentje geweest tussen de superheldenfilms, maar naar mijn mening is dat geheel onterecht.
Guillermo Tel Toro is een meester betreft het scheppen van de meest bizarre wezens en de meest afzichtelijke gedrochten en ook in Hellboy is dit zeker zichtbaar!
Alle acteurs spellen geweldig, met een geweldig gecaste Ron Perlman als Hellboy en het verhaal is erg trouw aan de comics en neemt ze erg serieus, wat ik erg op prijs stel van Del Toro.
Af en toe is de film behoorlijk over de top, maar zo is het deels ook bedoeld en visueel gezien is de film prachtig om te zien met zowel erg realistische kostuums als geweldig make-up werk.
Ik weet niet of ik dit deel beter vindt dan zijn opvolger, maar het is in iedergeval een film om nooit te vergeten!

7.5 / 10

Tarkus

Avatar

De film eens opnieuw bekeken, het is en blijft een prachtige film.
Ron Perlman in topvorm !!

Commentaar 2006:
Prachtige verfilming van de comic. En Ron Perlman heeft hier de rol van zijn leven, ze hadden geen beter acteur kunnen vinden om Hellboy te vertolken.
Knap gemaakt dus, mooie special effects, goede soundtrack en goede cast.
Heb me geen seconde verveeld met deze film, en dit is nu de 2de maal dat ik hem zie, deze keer de extended version, als is dat niet veel verschil met de eerste (+/- 10 min). Maar wel leuk zijn de 2 extra DVD.
Verdiend een 5 op alle punten, Film en DVD afwerking.

Palumara

Avatar

Grootse verfilming van een interessant comicpersonage. De film gaat de grootse special effecten-mosterachtige toer op en wijzigt nooit meer van cours. Alles ziet er goed uit en Hellboy wordt cool neergezet door Perlman, al is de make-up toch even wennen. Humor en groteske actie-(special effects) vormen de hoofdingredïenten van deze verfilming die totalitair gezien verre van de meest boeiende comicverfilming ooit kan genoemd worden. Puur een film die steunt op de actie, wat helemaal niet slecht is, je moet er echter erg voor zijn , eer je van deze groteske prent kan genieten.

Ravaged

Avatar

Best aardige film, maar vind hem zeker niet de beste comic verfilming. Hou het op een film die lekker in het midden zit, en waar je heerlijk van kan genieten. Vond het acteerwerk niet super, maar zeker niet storend.

Al met al heb ik er van genoten, maar stoorde me wel aan bepaalde aspecten. Vond die aquatische sidekick beetje matig, en bad guys waren ook wat vaag. Opening van film (scene in de WWII) vond ik wel ijzersterk qua sfeer en de bad guy (ben dat ding z'n naam even kwijt), maar zag er later iets te glimmend uit met goude randjes e.d. In die lange lerenjas vond ik hem het sterkste...

[rating 3]