Planet of the Apes

Planet of the Apes (2001)

You'll be sorry you were ever born human

Reviews (4)

Tarkus

Avatar

Deze film opnieuw, na de eerste 5, bekeken op blu-ray.
En eigenlijk snap ik de negatieve commentaren die je over deze film overal leest niet goed, ik vind het een prachtige remake van de film uit 1968, al volgt hij dan niet helemaal hetzelfde verhaal, maar dat maakt het voor mij net beter, het is alsof je naar een andere film aan het kijken bent, en dat is ie dan ook.

Commentaar 2008:
Goede remake van de science-fiction film uit 1968, die evenwel niet het hetzelfde succes heeft behaald van diezelfde film uit '68 ('Planet Of The Apes') en de vele vervolgen erop.
Natuurlijk zijn in deze film de special effects stukken beter dan in de eerste filmen, vooral dan de make-up van Tim Roth en Helena Bonham Carter en de vele andere 'apen'.
Mocht je niet weten wie welke rol speelt je zou ze onmogelijk kunnen herkennen.
Ook Mark Wahlberg is weer in topvorm, al is dit wel een van zijn wat minder sterke rollen.
Ook het verhaal is prima en niet echt hetzelfde als de andere film, maar het resultaat is hetzelfde, men komt terecht op een planeet waar de apen heersen over de mens.
Kortom een aardige SF-film voor iedereen geschikt.

Rorschach

Avatar

Visueel heb ik er wel van genoten, maar ik heb het niet op het "What the frak?!" einde die er puur voor het shock effect in lijkt te zitten en verder niet te verklaren valt. Nu lees ik net dat Burton het als een soort cliffhanger bedoelde voor een volgende film, mja.. =S
Jammer in ieder geval, ik heb nog steeds het idee dat het best iets had kunnen worden, maar de film zakt helaas te snel in en wordt uiteindelijk niet echt meer interessant.

hetisjantje

Avatar

Je vraagt je af waarom ze maar blijven doorgaan met het maken van mindere, mislukte remakes. Nu weer The Hitcher, ook al prut. Wat is het doel en nut? Ik zie het echt niet. Goed verdienen is het ook al niet. Het origineel van PotA had bijvoorbeeld een voortreffelijk einde, dus dat sloop je dan in de remake?! Grappig en paradoxaal is wel dat ik juist Mark Wahlberg het enige genietbare element naast Leonardo di Caprio vond in the Departed, wat volgens de kritieken/Hollywood juist wel een goede remake was, maar die ik toch helaas zwak vond in vergelijking met eerder werk van Scorsese en eigenlijk een potsierlijk Jack Nicholson vehicle. Waarschijnlijk niet zo bedoeld, maar hij deed flink z'n best. Daar ook het einde gesloopt.
Maar ik raak off-topic. Dat komt vast omdat er over deze film niet zoveel interessants te melden valt ;)

CAGE

Avatar

Deze is wel okey. Had er wel meer van verwacht toen. Heb het origineel ook nooit gezien. En Mark Wahlberg probeert het wel maar soms lukt het niet echt om genoeg te overtuigen, wat ik wel vond in de film The Yards. Daar was ie best goed bezig naar mijn mening. Dit kon zeker weten veel beter, maar ja die Tim Burton heeft wel nog meer minder goede films op zijn naam staan, zoals The Time Machine bijvoorbeeld....Jammer, maar ja wat kun je eraan doen. Ik ga hem misschien wel eventjes voor een stukje bekijken, want die vrouwelijke actrice is best een smakkelijke :~ dus dat zou een van de redenen kunnen zijn om hem toch de voordeel van de twijfel te geven.