The Polar Express (2004)

This Holiday Season... Believe.

Reviews (5)

Olrik

Avatar

The Polar Express is een film waar ik eerlijk gezegd nooit positief of negatief commentaar over heb gegeven en waar ik ook nooit echt meningen over heb gegeven, maar nu nadat ik de film opnieuw heb bekeken heb ik het toch maar geprobeerd.
Om te beginnen is het verhaal van The Polar Express erg zoetsappig en een typische kerstfilm, maar de film barst van de momenten die erg geheimzinnig en vaag overkomen wat de film gelijk een andere draai geeft.
De film oogt erg mooi en de personages zijn erg leuk, maar zien er op dergelijke momenten erg beangstigend uit en komen soms raar over.
Voor kleine kinderen zal de film waarschijnlijk te eng en onbegrijpelijk zijn en voor al oudere kinderen zal de film te saai en kinderachtig overkomen.
De film is erg mooi en bevat aparte gedeeltes, maar had wel beter uitgewerkt kunnen worden.

6,0 / 10

Tarkus

Avatar

Mooie animatiefilm, die net zoals de (later uitgebrachte) Kuifjes-film het procedé kent van de geanimeerde personages.
En het is net dat wat ik niet zo graag zie, de animaties voor de decors, dieren en machines zijn heel mooi, maar je krijgt naar mijn mening net het omgekeerde effect met de menselijke personages, die ik dus helemaal niet mooi meer vind. Ik ben eerder een voorstander van Live-animation, echte acteurs in een animatiedecor (a la Mary Poppins zeg maar).
Wat het verhaal betreft is deze film wel mooi, typisch voor de kerstperiode en ik denk dat vooral de kleinsten onder ons hier veel pret aan zullen beleven, vooral ook omdat men de mogelijkheid heeft om de prent in het Nederlands te bekijken.

LLama

Avatar

Ok, eerst zie je zo'n mini "making off", moderne computer technieken, motion capture, blablabla.. en als je dan de trailer kijkt ziet het er uit als een duits nagesynchronizeerde versie van "Team America".

Nou beken ik onmiddelijk dat ik de film niet heb gezien of ga zien... maar ben ik de enige die denkt dat ze dit beter gewoon met echte acteurs en wat leuke computer animaties voor die trein enzo hadden kunnen doen? Of voelen jullie wel degelijk warmte of betrokkenheid bij deze animatie karakters?

KW

Avatar

Het tijdperk waarin alleen nog maar enkele producties computergegeneerde films kan laten zien lijkt over te zijn bij het bekijken van deze film. De graphics zien er gewoon minder realistisch uit. Da's wel jammer, maar aan de andere kant, misschien had dan deze film niet eens gemaakt kunnen worden.

Wat wel leuk verwerkt is, is die twijfeling in de kinderen. Dat is goed weergegeven en dat heb ik nog niet teruggezien in al die andere vituele films.

Als ik heb geweten dat het een boek was van origine, dan denk ik dat ik het bij het boek gehouden heb.

Maar toch, niet slecht. Een lekkere avondturen film voor jong en oud!

[rating 3.5]

p.s. Is die stem van dat jongetje (hero, hoofdrol) echt die van Tom Hanks? Kan iemand dit bevestigen?

Michaell

Avatar

Dit lijkt mij zo'n mooie film, ook lekker voor in de kerstdagen:P. Ik heb gelezen dat Tom Hanks (top-acteur voor mij) het boek ''The Polar Express'' altijd aan zijn kinderen voorlas. Later dacht hij dat hij er ook een film over kon maken en haalde regisseur Robert Zemeckis zover om de film te regisseren. Ook 'n weetje Tom Hanks speelt in deze film 5 rollen. In de film zie je het verschil niet vanwege de moderne computertechnieken.
Tot slot: Ik ga deze film zeker kijken en hoop dat het een topper wordt.

-- Iemand geef een reactie! --