Resident Evil

Resident Evil (2002)

A secret experiment. A deadly virus. A fatal mistake.

Reviews (4)

ScatyFan

Avatar

Vast in een gebouw vol met zombies en je kan helemaal nergens meer heen, dat maakt deze film juist zo leuk en spannend. En dan maken ze ook dat ze met iemand rond lopen die al veelste lang besmet is, ik dacht echt elke keer van "Die kan op elkmoment in een zombie veranderen". Ik had wel verwacht dat het eerder zou gebeuren, bijvoorbeeld waar ze vast zaten, maar dan nog, dit blijft een van de beste. Het enigste probleem is, als je de game gespeelt hebt zal de reeks van deze film als een game gezien worden waardoor de spanning weg gaat. Gelukkig speelde ik Resident Evil toen nog niet maar ik ben wel door deze films gaan overwegen om ze toch te gaan spelen.

jaime91

Avatar

Goed begin van een aardige reeks. Milla Jovovich is perfect als badass Alice net als Michelle Rodriguez die opnieuw ook een stoere rol neerzet. De CGI in deze film is helaas wat teleurstellend en hij weet in het zombie genre ook niet heel veel nieuwe dingen te brengen, er zit wel een leuke plottwist in maar ook die vond ik niet wereldschokkend. Gelukkig zijn de actiescenes wel goed en heeft de film een lekker tempo. Al met al een leuke zombieactiefilm met een paar oke schrikeffecten die me niet heeft verveeld maar ook niet heeft weggeblazen. Ben een fan van de games en zie deze reeks misschien ook wel als een van de beste gameverfilmingen, naast Silent Hill en Tomb Raider dan. Hij had alleen van mij nog wel wat enger en harder mogen zijn.

Tarkus

Avatar

De derde maal reeds dat ik deze film zie, dit keer op blu-ray, wat altijd een meerwaarde geeft aan de film.
De beelden zijn schitterend, maar het is vooral het geluid dat een boost heeft gekregen, dat is ronduit fenomenaal.
Ik hoef dus niet te zeggen dat ik deze film zeer warm aanbeveel, het is een van mijn grootste favorieten in dit genre.

Commentaar 2006:
Dit is de tweede keer dat ik deze film zie, en het is en blijft een van de beste SF-horrorfilms van de laatste jaren.
Milla Jovovich is prachtig en uiterst geschikt voor deze rol.
Ook Michelle Rodriguez is fantastisch, alleen al haar blik, tjonge.. je zou voor minder gaan lopen.
De special effects zijn grandioos, de zombies en het monster lijken net ‘echt’.
De film zit mooi in elkaar en op sommige momenten heeft hij je zo in z’n greep dat je wel meeleeft met de personages en bijgevolg even hard schrikt als hen.
Prachtige en goed gekozen muziek ook… keiharde rock die past bij de omgeving en actie.
Dat op deze film een vervolg komt merk je op het einde….
Pret verzekerd.. indien je over stalen zenuwen beschikt…

Commentaar 2005:
Fantastische film. Lang geleden dat ik nog een goede horrorfilm heb gezien, en dit is hem zeker. Kijk al uit naar het vervolg !!

CAGE

Avatar

Het eerste keer op tv zie ik.Ooit eens als huurvideo bekeken. Heb er gemengde gevoelens aan over gehouden. Men kent het spel. Op dat moment verwacht je toch al heel wat. Want het spel is best vermakelijk. Zit veel spanning en actie in enz. In de film zit dat ook verwerkt ja. Maar tot een bepaalde hoeveelheid. Afgelopen tijd hebben we het helaas vaker gezien. Stripboekverfilmingen, Gamesverfilmingen... Je verwacht er veel van. Dat moet je juist niet te veel doen. Dan zal ie meevallen Er is ook nog een deel twee weer. Daar zijn ook verschillende reacties over. Ik denk dat deel 1 beter is, ook al heb ik deel 2 niet gezien. Ga gewoon uit ervaring van sequels uit. Omdat ik daar niet van hou, wou ik hem liever niet zien. Zoals gezegd : er zit goed spanning in en actie, maar kon weer veel beter ofcourse.