A Series of Unfortunate Events (2004)

At last a holiday movie without all that pesky hope and joy.

Reviews (4)

Banned

Avatar

Heerlijke fantasy-film met een invloeden van het duitse expressionisme die duidelijke te merken zijn in het sublieme camerawerk, de decors en de manier van acteren van Jim Carry. Niet te vergeten levert Thomas Newman met deze film een van z'n beste soundtracks ooit af! Binnenkort op blu-ray verkrijgbaar en dat is het medium waar dit visueel festijn op moet bekeken worden! Jammer dat de regisseur na deze film alleen nog maar bagger heeft gemaakt!

laundromat

Avatar

Net gezien. Ik vond hem erg leuk. Ik vind Jim Carrey grappig, vooral zijn latere werk. In 'Eternal Sunshine...' was ie briljant. En ja die gekke bekken en stemmen, blijft leuk.

Leuke bijrollen.

De stem van Jude Law als Lemony hoefde niet. Voegt niet zoveel toe, haalt de vaart er een beetje uit.

Gewoon een vermakelijke film. Niet super, maar ook niet slecht.

Ik ken btw verder die boeken ook niet.

boeliebab

Avatar

Jeetje, wat verbazen de meeste bovenstaande reacties me... ik vind dit een fantastische film, zowel qua sfeer en beelden, qua soundtrack, qua verhaal en qua acteurs. ik ben absoluut geen fan van j. carrey (afgezien van zijn dramafilms), werd bij zijn eerste film al gek van zijn stomme bekkentrekkerij, maar in deze film vind ik het prima gedoseerd en geheel kloppen. niets overdone. ook meryl streep is zoals altijd helemaal geweldig. voor wie van sferische films houdt is dit absoluut een aanrader, want mag het verhaal je niet aanstaan dan is het nog altijd een enorm lust voor het oog! en geniet anders maar gewoon van alweer een geweldige soundtrack van thomas newman (american beauty, road to perdition, etc.).
weet iemand of sunny ergens te koop staat, wil haar wel als kind :p
fijne feestdagen iedereen!

Sauron

Avatar

Erg geslaagde film.
Jim Carrey kon me weer erg vermaken en op de rest van de cast had ik weinig aan te merken.
Het enige wat me een beetje kon irriteren was dat ze het wel erg opbliezen van hoe erg alles was wat ze zouden ondergaan,... kon nog wel 10 keer erger,.. (moest heel ff terugdenken aan The Texas chainsaw massacre)

De setting zag er strak uit en de film had wel een klein beetje een duistere gloed over zich. Ik vind zelf dat je dit absoluut geen familifilm mag noemen want ik denk niet dat de kleintjes dit erg zullen waarderen want daar was het toch nog wel te eng voor,..