Million Dollar Baby

Million Dollar Baby (2004)

Beyond his silence, there is a past. Beyond her dreams, there is a feeling. Beyond hope, there is a memory. Beyond their journey, there is a love.

Reviews (4)

Tarkus

Avatar

Inmiddels is de film al 10 jaar oud, maar nog steeds ben ik er zodanig van onder de indruk dat ik er opnieuw stil van werd.
Een film over boksen, ja... maar het is veel meer dan dat... een bijzonder tragisch verhaal, emotioneel ook, prachtig gebracht door Clint Eastwood (die ook de regie, productie en muziek doet), Hilary Swank en Morgan Freeman.
Dat de film 4 Oscars heeft gewonnen is zeer terecht, onder andere voor Beste Film en Beste Actrice.
Ja opnieuw was ik na het bekijken van deze film... stil...
Indrukwekkende prent die na een decennia nog niets aan kracht heeft verloren!!

Commentaar 2005:
.... hier ben ik even stil van. Wat een prachtfilm is dit... zelden zo'n emotionele film gezien.. Hilary Swank is hier fantastisch, ik had haar al in andere films opgemerkt, maar wat ze hier doet, dat beloofd voor de toekomst. En Eastwood heeft hiermee zeer terecht de Oscar gewonnen. Het zou misplaatst geweest zijn mocht dit niet gebeurt zijn. En natuurlijk Morgan Freeman, dit maakt de film compleet. De beste film die ik in jaren heb gezien. Ben er nog steeds van onder de indruk.. er zijn bijna geen woorden voor.. Uitstekende film die iedereen moet zien !!!

CAGE

Avatar

Jullie, en ik kan er ook ergens voor inkomen,dat overal of het op TMF is of MTV enz. overal zie je wel wat over M. Jackson. Maar buiten de digitale televisie, die heb ik niet, heb ik nog nooit een concert van M.Jackson op tv gezien. Dus ik ben er wel blij mee. Ik kan er ook niks aan doen dat die programmamakers wachten totdat die artiesten overlijden totdat ze iets erover gaan uitzenden. Daar zou men zich over moten uiten.Maarja das mijn visie.

tukkerstein

Avatar

@Mr. Scotch, ik weet niet of het bericht aangepast is, volgens mij niet, je bent je volgens mij nogal aan het aanstellen. CAG geeft bijna niets prijs.

Over de film:

Een mooie film met een hard maar sterk einde. Het verhaal wordt zeer geloofwaardig verteld en de acteurs zijn zeer sterk. Helaas is het verhaal van de eerste helft van de film net iets te conventioneel om er echt een meesterwerk van te maken.

7,5/10

geertvdheide

Avatar

Wat een film! Enkele weken geleden gezien en nog steeds onder de indruk. Een menselijk verhaal met diepgang en echtheid, dat door je kop blijft spoken. Wat eerst een vrij standaard verhaal lijkt te worden van doorzettingsvermogen en overwinning, neemt een heel andere wending. Van begin tot eind super geacteerd en geregisseerd.

Dit is trouwens alleen weggelegd voor mensen die wel houden van een beetje emotie in films. Dus niet voor mensen die vooral voor het boksen-aspect komen. Dit is geen knokfilm, hoewel er wel letterlijk en figuurlijk geknokt wordt.

[rating 4.5]