DelCorazon Avatar

DelCorazon

reacties

  • [quote=Pococurante]Een dwerg gaat in een trein wonen die hij heeft geërfd en ontmoet diverse personages uit het nabije dorpje. Alweer zo'n film die dolgraag independent wil zijn, té politiek correct. Het is allemaal eerder beter gefilmd en vooral geacteerd. Het feit dat de dwerg veel te lang geen zin heeft in communicatie met de andere personages doet je al snel een onwillekeurige geeuw onderdrukken. De enige highlight is voor mij de rol van Bobby Cannavale als altijd positieve hotdogverkoper.[/quote] Independent/Arthouse versus Hollywood... alsof er niets tussen zit. Dat jij uit de losse pols zegt dat de film "dolgraag independent wil zijn," zegt meer over jouw lacune betreft zwart en wit. Blockbusters uit Frankrijk en Spanje zie je hier alleen in de filmhuizen bijvoorbeeld... maar dat zegt niets over independent of arthouse. En deze film lijkt mij ook niet typisch arthouse en tevens geen Hollywood blockbuster. Het is vooral een kleine film met feelgood elementen. En ja, hoewel het Amerikaans is, zou ik het bijna een Europese film noemen. ;)

    als reactie op de film The Station Agent

  • @ Sun Chaser, hij acteert dat hij een Nederlander is die Engels spreekt omdat hij de taal daar niet machtig is. Dus mag hij gebrekkig spreken, sterker nog 'moet' hij dit doen. Verder is Lammers weer lekker op dreef, het plezier als mopperkont straalt er van af. De actie is minder spectaculair, maar het is dan ook niet als actiefilm bedoelt, maar als drama.

    als reactie op de film Mafrika

  • Vandaag (febr. 2010) wordt het uitgezonden onder het motto van "De Week van de foute film." Dat wordt dus even genieten van films die zo fout zijn, dat ze juist weer leuk zijn als je je er van te voren op instelt. Ah, dit wordt een lekker weekje naar wansmaak kijken. Lekker met wat vrienden, bier en snacks lachen om filmische wangedrochten. Leuk toch?

    als reactie op de film Battlefield Earth

  • Eigenlijk is alleen de scene met Hanna Verboom in haar (hoog opgesneden) onderbroek de moeite waard.

    als reactie op de film Deuce Bigalow: European Gigolo

  • Een on-Amerikaans mooie film. Nu lees ik hier hoe moeilijk het was om in het verhaal te komen en verbaas me er eigenlijk over. Laat je gewoon meevoeren in het verhaal en in de fantasierijke verhalen van de vader... onderga het gewoon. Zo moeilijk is dat niet, je zit eigenlijk direct in het verhaal.

    als reactie op de film Big Fish

  • Allereerst; heel slordig, die verkeerde trailer van een gelijknamige Zuid Afrikaanse film bij deze Nederlandse film. Hier is de echte trailer te zien; http://www.youtube.com/watch?v=vUG-NHnUNjI Verder; een toch wel geloofwaardige film dat laat zien hoe een jongen zich probeert te ontworstelen aan zijn identiteit (en alle achterliggende ellende die dit in het gezin met zich meebracht) en daarmee juist precies de andere kant inslaat. Dit lijkt een compleet over de top gegeven, maar zelfs in Israël zijn er groepen neo nazi's (kinderen van Joodse ouders) aanwezig die eenzelfde weg hebben bewandeld.

    als reactie op de film Skin

  • Een kinderfilm die niet geschikt is voor 12 jaar en ouder. Enorm karikaturale typetjes die niet leuk willen worden. Ook voor de kinderen beneden de 6 jaar valt er weinig te genieten; daarvoor kunnen sommige scènes net te eng bevonden worden.

    als reactie op de film De vloek Van Griebelstein

  • Makkelijk om met de huidige kennis van nu Porky een laag cijfer te geven, maar destijds was het best vernieuwende jeugd comedy. Een heel groot pluspunt is dat de plezier van de cast tijdens het maken van de film er doorgaans ook vanaf spat. Persoonlijk leukste scene; Beulah Ballbricker die het schoolhoofd probeert te overtuigen een line-up te doen om de verdachte piemel te identificeren.

    als reactie op de film Porky's

  • Of het verhaal bij mij zal blijven hangen weet ik niet, maar zeer zeker een paar prachtige beelden. Een 6,5 (als beoordelingscijfer) vind ik erg magertjes en doet de film geen eer aan.

    als reactie op de film The Cell

  • De reacties en de filmrecensie vind ik nogal zuur, alsof ze geen oog hadden voor de humor die er fijntjes aan werd toegevoegd. Niet dat vet aangezette, maar soms haast gecamoufleerd. Voor mij een ruime voldoende voor deze film!

    als reactie op de film Duska

  • Het verhaal stelt op zich weinig voor, maar wordt ruimschoots goed gemaakt door de mooie beelden, sfeergevoelige camera voering. Met misschien wat pittiger dialogen en wat meer (in het belang van het verhaal) functioneel naakt (en zonder de illusie dat bijna iedereen in Italië goed Engels spreekt), zou de film hogere ogen gooien. Maar toch een kleine 7 sterren, dankzij de regisseur/ camerawerk.

    als reactie op de film Under the Tuscan Sun

  • Wat een onzin om deze film pornografisch te noemen. Goed er komt seks in voor, hallo... het gaat om twee pubers die worstelen met het volwassen worden in een omgeving waar ze niet geremd of onderwezen worden door volwassenen.

    als reactie op de film The Blue Lagoon

  • Ik heb maar enkele stukjes uit de film gezien, maar ik moet beamen dat de acteurs die ik zag inderdaad erg goed leken op de echte personen.

    als reactie op de film DC 9/11: Time of Crisis

  • Een beetje flauw om een genrefilm voor tieners te vergelijken met drama voor volwassenen. Het is geen hoogstandje, maar dat was ook niet het idee. Ik geef het 6 sterren.

    als reactie op de film Volle maan

  • Negen sterren van mij voor deze film, die eigenlijk een sequel is van de gelijknamige film (inclusief de belangrijkste hoofdpersonen weer in hun eerdere rol) uit 1992. Deze eerste film staat hier helaas nergens vermeld, maar die zou van mij een dikke 10 krijgen.

    als reactie op de film Lado oscuro del corazón 2, El

  • "And now imagine she is white." Alleen al die quote is het waard om de film te zien.

    als reactie op de film A Time to Kill