Prijzen Netflix gaan wereldwijd omlaag maar niet overal

Prijzen Netflix gaan wereldwijd omlaag maar niet overal

Ongeveer 100 landen betalen minder, maar de hoofdmarkten betalen juist meer dan voorheen.

Er is de laatste tijd best veel te doen over Netflix. De streaminggigant wil namelijk hard gaan optreden tegen 'de wachtwoorddelers' door flink duurder te worden, maar nu worden de prijzen in 100 landen juist flink verlaagt.

De streamingdienst kreeg behoorlijk wat kritiek toen ze lieten weten dat de prijzen de lucht in zouden gaan. Nu lijkt het erop dat ze zich toch bedacht hebben en juist goedkoper worden, maar wel niet overal. Hoe komt dit?

Concurrentie
Ondanks het feit dat Netflix nog steeds de grootste streamingdienst is, is er telkens meer een meer concurrentie. Denk bijvoorbeeld maar aan andere giganten als Apple TV+, Amazaon Prime, Disney+ en HBO Max, om er maar een paar te noemen.

Netflix heeft de prijzen van zijn abonnementsplannen in sommige landen dan ook verlaagd te midden van stevige concurrentie en gespannen consumentenbestedingen. Beleggers waren echter allesbehalve blij met dit nieuws. Het aandeel daalde donderdag namelijk maar liefst bijna vijf procent.

Waar?
Wall Street Journal kwam als eerste met het nieuws en beweert dat de prijsverlagingen doorgevoerd zijn in het Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en Azië. In totaal zou het om ongeveer 100 landen gaan.

Het is wel een drastische verandering. In sommige gevallen is de prijs van het abonnement zelfs gehalveerd! Volgens het onderzoekskantoor Ampere Analysis krijgen meer dan 10 miljoen van de ruim 230 miljoen abonnees een prijsverlaging.

Niet overal
Netflix kan zich dit ook permitteren, want in de hoofdmarkten hebben ze juist de tarieven verhoogd. Het bedrijf voegde in het vierde kwartaal ongeveer 7,6 miljoen abonnees toe, nadat het in de eerste helft van 2022 abonnees had verloren.

NieuwsFilm

meest populair