Steven Spielberg onthult welke eigen film volgens hem perfect is

Steven Spielberg onthult welke eigen film volgens hem perfect is

Het is lastig kiezen met zo'n CV

Steven Spielberg is een levende legende in het filmlandschap. De regisseur heeft meerdere klassiekers op zijn naam staan, denk maar aan films als Jaws, Jurassic Park en Schindler's List. Maar welke film van zijn eigen uitgebreide repertoire zou de regisseur zelf als "perfect" bestempelen?

Voor een geliefde regisseur als Steven Spielberg is de vraag "welke van je eigen films zie jij als perfect?" haast een onmogelijke vraag. Toch durfde de Amerikaanse talkshowhost Stephen Colbert deze vraag aan Spielberg te stellen.

Kritisch
Ter promotie van zijn nieuwste film The Fablemans ging Steven Spielberg in gesprek met Stephen Colbert bij diens talkshow om zijn carrière te bespreken.

Het is niet gemakkelijk om kritisch te kijken naar je eigen werk. Er zijn bijvoorbeeld acteurs die niet hun eigen films terugkijken, denk hierbij aan Joaquin Phoenix en Tom Hanks.

E.T.
Volgens Spielberg is zijn film E.T. the Extra-Terrestrial misschien wel de meest perfecte film die hij ooit heeft gemaakt.

"Soms zie ik dingen die ik had willen doen en niet heb gedaan, en soms zie ik dingen die ik nu anders had gedaan, maar voor de rest vind ik E.T. een perfecte film", aldus Spielberg.

De regisseur geeft aan dat het ook een van de weinige films van zichzelf is die hij steeds opnieuw kan kijken.

"Het is een van de weinige films die ik zelf heb gemaakt die ik steeds weer opnieuw kan kijken. Er zijn z'n vijf á zes films die ik opnieuw kan kijken, maar dat doe ik bijna nooit.", vervolgt de regisseur.

E.T. the Extra-Terrestrial kan je hier bekijken op Amazon Prime. Het gehele interview met Stephen Colbert tref je hieronder:



NieuwsFilm

meest populair