'Saving Private Ryan'-acteur Tom Sizemore op 61-jarige leeftijd overleden

'Saving Private Ryan'-acteur Tom Sizemore op 61-jarige leeftijd overleden

RIP Tom Sizemore

Acteur Tom Sizemore is op 61-jarige leeftijd overleden ten gevolge van een aneurysma. De acteur was voornamelijk bekend van bijrollen in films als Saving Private Ryan, Heat en Black Hawk Down.

Het overlijdensbericht van de Natural Born Killers-acteur komt niet geheel onverwachts. In februari kwam het nieuws dat de acteur met spoed werd opgenomen in het ziekenhuis naar aanleiding van een aneurysma, een opzwelling in een hersenslagader.

Moeilijke Beslissing
Eerder deze week maakte Tom Sizemore's familie bekend dat hij nooit uit zijn coma zou ontwaken. De familie had de zware taak om te beslissen wanneer ze het leven van de acteur zouden beëindigen.

In een verklaring werd de dood van Sizemore bekendgemaakt door zijn woordvoerder, Charles Lago.

"Met veel verdriet moet ik mededelen dat Tom Sizemore, 61 jaar oud, vredig in zijn slaap is gestorven. Zijn broer Paul en zijn zoontjes Jayden en Jagger waren aan zijn zijde", aldus Lago.

Moeilijk Leven
Tom Sizemore was in de jaren '90 erg populair in verschillende bijrollen. De acteur kampte echter met drugsverslaving en kwam meerdere malen in aanraking met justitie voor onder andere huiselijk geweld.

De acteur werd ook beschuldigt van seksueel misbruik van een 11-jarige actrice op de set van Born Killers. Sizemore werd hiervan vrijgesproken gezien er niet genoeg bewijs was.

Robert De Niro
Zijn persoonlijke problemen maakte uiteindelijk dat hij niet meer werd gecast voor grote Hollywood-producties. De laatste jaren van zijn carrière speelde hij vooral in indie en b-films.

Vriend en collega-acteur Robert De Niro probeerde Sizemore meermaals nuchter te krijgen door hem naar afkickklinieken te begeleiden, helaas zonder succes.

Tom Sizemore is 61 jaar geworden. Hij wordt begraven in besloten kring.

NieuwsFilm

meest populair