Fans reageren op geschrapte personage Peeves in de 'Harry Potter'-films

Fans reageren op geschrapte personage Peeves in de 'Harry Potter'-films

Ondanks dat grappenmaker Poltergeist Peeves (Foppe de klopgeest) een fan-favoriet is, hebben we hem nooit op het grote scherm gezien.

Ondanks dat grappenmaker Poltergeist Peeves (Foppe de klopgeest) een fan-favoriet is, hebben we hem nooit op het grote scherm gezien.

In 2001 was Harry Potter and the Sorcerer's Stone voor het eerst in de bioscoop te aanschouwen. De boekverfilming was razend populair en in de film waren verschillende personages uit de boeken goed geportretteerd, maar er misten ook wat elementen. Zo zagen we bijvoorbeeld nooit dat de sorteerhoed een liedje zong voor George en Fred Wemel en ook misten veel fans Foppe de klopgeest.

Wel gecast
Dit was niet omdat Chris Columbus, de regisseur van Harry Potter and the Sorcerer's Stone en Harry Potter and the Chamber of Secrets het personage niet relevant genoeg vond, integendeel. De grappenmaker Foppe was al gecast.

De aangewezen grappenmaker
De aangewezen persoon hiervoor was comedy-acteur Rik Mayall. De acteur heeft verschillende scènes opgenomen met Columbus, maar uiteindelijk zijn deze scènes nooit meegenomen bij de laatste montage. In een interview vertelt Mayall over zijn ervaring.



Reacties van de fans
De reacties van de fans onder deze video laten dan ook zien dat de teleurstelling groot is.

"Niemand kon Foppe de klopgeest beter spelen dan Rik Mayall. Ik zal voor altijd verdrietig zijn dat het zien van zijn talent en de rol van de klopgeest ons afgenomen zijn."

"Ik herinner me dat ik zo tevreden was met de keuze om hem te casten als Foppe de klopgeest en ik herinner me ook dat ik teleurgesteld was toen ik hoorde dat zijn scènes eruit waren geknipt."

Vernietigd materiaal
Columbus vertelde in een interview met The Wrap dat hij graag een originele drie uur-lange versie van Harry Potter and the Sorcerer's Stone uit zou willen brengen, incl. de klopgeest, maar of dit kan is een tweede, aangezien al het materiaal met Rick Mayall jaren geleden al vernietigd zou zijn. Lees hier meer hierover.

Wel te zien als NPC
Mocht er geen drie uur-lange versie van Harry Potter and the Sorcerer's Stone uitkomen, dan kunnen de fans hun geliefde personage als NPC terugvinden in de Hogwarts Legacy-game.

NieuwsFilm

meest populair