Voormalige regisseurs 'The Flash' onthullen waarom ze de film niet hebben gemaakt

Voormalige regisseurs 'The Flash' onthullen waarom ze de film niet hebben gemaakt

Waarom verlieten ze het project?

DC's The Flash heeft een zeer turbulente pre-productie gehad. De film werd negen jaar geleden aangekondigd en heeft vier verschillende regisseurs gehad, waaronder het duo Jonathan Goldstein en John Francis Daley. Ze laten zich nu uit over de reden dat ze de film niet meer wilden maken.

Creatieve verschillen
In een nieuw interview met Variety vertelden de regisseurs in detail over hun vertrek bij DC. Het werd Daley en Goldsmith in de loop der tijd duidelijk dat de studio uit was om een hele andere film te maken dan ze voor ogen hadden:

"Het waren een aantal creatieve verschillen die ervoor zorgden dat we op een gegeven moment besloten dat het tijd was om te gaan," legde Daley uit.

"Als we het gevoel hebben dat de machthebbers niet enthousiast zijn over het maken van dezelfde film als wij, zullen we die strijd niet winnen," voegde Goldstein eraan toe. "En dus is het beter om je verlies te verminderen en daar weg te gaan."

Pitch
Het duo's idee voor The Flash had een kleinschaligere en persoonlijkere invalshoek dan de huidige film. Vermoedelijk hadden elementen als tijdreizen en het multiversum geen grote rol gespeeld in de versie van het duo:

"We hebben dit idee van een superheld gepitcht waar het niet helemaal einde-van-de-wereld-inzet is," zei Daley over hun versie van The Flash.

"Hij is net zijn krachten aan het leren en is ook wat disfunctioneel met zijn leven. Hoe onvolmaakter we een superheld kunnen maken, hoe beter, want dat is de inherente uitdaging: hoe geef je imperfectie aan iemand die, weet je, fysiek perfect is?"

Spektakel
De huidige film lijkt een groots DC-spektakel te worden. Naast Ezra Miller's Flash zien we o.a. ook Sasha Calle als Supergirl, Michael Keaton en Ben Affleck als hun versies van Batman en Michael Shannon als General Zod uit Man of Steel.

Je ziet de film vanaf 15 juni in de Nederlandse bioscopen. Bekijk hieronder nog een keer de flitsende trailer.



NieuwsFilm

meest populair