'Suicide Squad'-regisseur heeft spijt van deze eigenschap van de Joker

'Suicide Squad'-regisseur heeft spijt van deze eigenschap van de Joker

Het bleek naderhand niet zo'n verstandige keuze

Suicide Squad was een film met torenhoge verwachtingen die massaal werd neergehaald door zowel filmcritici als DC-fans. Filmregisseur David Ayer geeft nu aan spijt te hebben van een van de tatoeages van Jared Leto's Joker.

The Suicide Squad leek aanvankelijk een film die niet mis kon gaan. Met een cast als Margot Robbie, Will Smith en Jared Leto verwachtte men een goede actiefilm met goed acteerwerk. Niets bleek minder waar.

Het script rammelde aan alle kanten en de personages waren kort gezegd oppervlakkig. Niet per sé iets waar de acteurs iets aan konden doen. De film werd geplaagd met meerdere re-shoots, volgens meerdere crewleden waren er ook te veel ego's die clashten op de set.

Joker
Regisseur David Ayer maakte overigens verschillende keuzes die bij de DC-fans niet in de smaak vielen, waaronder de keuze om de Joker vol te kalken met tatoeages. Vooral de tatoeage op het voorhoofd, dat leest 'Damaged' (beschadigt), werd niet goed ontvangen.

"Het is een esthetische keuze waarvan ik wilde dat ik het niet had gedaan. Ik heb er veel kritiek voor gekregen", aldus de filmregisseur.



Ayer Cut
Verschillende DC-fans en David Ayer zelf zien graag een Ayer-cut van de film verschijnen, net zoals Zack Snyder met zijn Justice League-film. Gezien de nieuwe ontwikkelingen binnen het DC-Universe waarbij bijna alles op de schop lijkt te gaan is nog maar de vraag of daar ook daadwerkelijk ruimte voor is.



NieuwsFilm

meest populair